Actualitate

S-a aprins din nou! Situație incendiară la Breaza

Pentru zeci de pompieri, a fost o nouă noapte de coșmar, după ce toată lumea răsuflase ușurată că incendiul de la Breaza a fost stins. Din cauza vântului care a suflat cu putere, focul care a făcut scrum zeci de hectare de pini s-a aprins din nou. Alarma a fost dată în jurul orei 1 noaptea, iar pompierii au reușit să stingă focul abia spre dimineață. Forțele de intervenție rămân la fața locului pentru a interveni, la nevoie.

”Din cauza vântului s-a reaprins incendiul. La 1 noaptea au fost relocate din nou forțe la fața locului, în zona releului. În pădure s-a reaprins. Spre dimineață, în jur de 7 dimineață, s-a reușit stingerea focului, dar încă fumegă”, a declarat, pentru sansanews.ro, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Azi-noapte au intervenit, la Breaza, circa 30 de subofițeri de la ISU Buzău.

La ora postării acestei știri, zona afectată e monitorizată cu atenție, în continuare. În pădurea mistuită de flăcări pe circa 56 de hectare au mai rămas rădăcini de copaci care ard mocnit și care pot reaprinde suprafața forestieră. 10 pompieri sunt în zonă pentru monitorizare și au, în sprijinul lor, tehnică de intervenție. Au fost dislocate la fața locului 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă, un ATV.

Pe de altă parte, reprezentanții Romsilva trag un semnal de alarmă în condițiile în care, în week-end, pe lângă amplul incendiu de la Buzău, alte 21 de astfel de cazuri au fost înregistrate în pădurile din țară. Persoanele care au dat foc vegetației uscate și au scăpat flăcările de sub control, ajungând să mistuie păduri întregi, vor fi aspru sancționate.


“Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, după identificarea vinovaților, va întreprinde toate măsurile pentru recuperarea pagubelor produse de aceste incendii, precum și costurile regenerării pădurilor afectate.”