Actualitate

Buzăul nu e America! Cum a ajuns o bunicuță să fie cercetată de polițiști

O buzoiancă de 78 de ani, stabilită de ceva vreme peste Ocean, s-a întors recent acasă, la Buzău. Zilele trecute a plecat la plimbare prin oraș, la volanul unui Mercedes. O clipă de neatenție, însă, i-a adus ceea ce nici nu gândea: un dosar penal pentru lipsa unui permis de conducere valabil în țara noastră.

La intersecția străzilor Colonel Buzoianu cu Războieni, femeia nu a acordat prioritate unei mașini care circula regulamentar. A urmat un impact soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. Numai că polițiștii chemați la fața locului au descoperit o altă problemă: șoferița de 78 de ani avea permis de conducere emis în America, dar care nu este valabil și pe străzile din România. Motiv pentru care i-au întocmit dosar penal.

“Unul dintre dosarele penale a fost întocmit unei buzoience de 78 de ani, care a fost implicată într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. În urma verificării specifice în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că nu deține permis de conducere valabil pentru circulația pe drumurile publice”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.