Actualitate

Cât mai ține aglomerația de la Drăgaică? Anunțul care îi va bucura pe toți șoferii

În câteva săptămâni se va putea circula din nou pe podul peste calea ferată de la ieșirea din municipiu spre Brăila, aflat în plin proces de reabilitare. Este vestea bună pe care o aduce primarul Buzăului, Constantin Toma, după ce a avut o discuție cu constructorul.

”În maxim 3 săptămâni se va putea circula cu autovehiculele pe acest pod. Se va turna betonul, stratul de asfalt și datorită unei rășini epoxidrice se va putea micșora termenul tehnologic de așteptare de 28 de zile pentru întărirea betonului până la 7 zile. Asta înseamnă că se va putea circula mai repede pe pod, ceea ce va ușura foarte mult traficul în zona industrială și nu va mai fi acel blocaj pe podul de la Drăgaică”, a spus primarul Constantin Toma într-o filmare postată pe Facebook.

În plus, întrucât podul de la Metalurgica este un pod intens circulat, constructorul a grăbit ritmul de lucru. Astfel, deși termenul de finalizare este de 104 zile, lucrările ar putea fi gata cu câteva săptămâni mai devreme.

”Se lucrează și deasupra și dedesubtul podului, pentru a reuși să reabilităm acest obiectiv important pentru municipiul  Buzău. Am vorbit cu constructorul, oamenii au aici program de 12 ore, de la 7 dimineața la 7 seara, lucrează și sâmbăta și au găsit tehnologia, dar și prin intensitatea muncii doresc să micșoreze timpul de executare a acestui contract care este de 104 zile și să-l micșoreze cu cel puțin 2-3 săptămâni, termenul de finalizare a acestui pod fiind în luna august”, a mai spus primarul Toma.

Podul de peste calea ferată, de la ieșirea din Buzău spre Brăila, folosit de șoferii care voiau să ajungă în Zona Industrială a orașului și nu numai, a fost închis traficului la începutul acestei luni. Odată cu intrarea acestuia în reabilitare, traficul a fost preluat de podul de la Drăgaică, ceea ce a făcut ca la orele de vârf, când muncitorii de pe platforma industrială ajung sau pleacă de la serviciu, să apară blocaje în zona Drăgaică.