Actualitate

Buzăul nu mai e în roșu! Județul trece în scenariul galben după o scădere importantă a infectărilor cu SARS-CoV-2

După săptămâni întregi în care Buzăul s-a aflat în scenariul roșu, cu o rată de infectare mult sub 3 cazuri la mia de locuitori, în sfârșit, județul trece în galben.

Conform celor mai recente  raportări ale autorităților, rata de infectare a scăzut pentru prima dată în ultimele săptămâni bune sub pragul de 3, ajungând la 2.88. Asta înseamnă că județul nu mai e în scenariul roșu ci în cel galben, cu 1312 infectări în ultimele două săptămâni. Trecerea din scenariul roșu în scenariul galben nu implică însă nici un efect, restricțiile rămânând aceleași, valabile, de altfel, pentru toată țara, în stare de alertă.

10 localități din județ au, luni, rată de infectare 0, cu nici o infectare în ultimele 2 săptămâni. Este vorba despre Robeasca, Pardoși, Odăile, Mărgăritești, Ghergheasa, Florica, dar și despre Colți. Chiliile, Cănești și Bozioru. La polul opus, cea mai mare incidență a cazurilor de Covid, 7.48,  e în comuna Săpoca în timp ce în municipiul reședință de județ incidența a ajuns la 3.77 cu peste 480 de infectări în ultimele 14 zile.