Alertă Coronavirus Buzău

Buzăul pare să fi ajuns pe un platou în ce privește evoluția îmbolnăvirilor COVID. Presiunea pe spitale este însă la fel de mare

Marți, Direcția de Sănătate Publică anunță 150 de cazuri noi de COVID-19 și 2 reinfectări, la un total de peste 800 de teste efectuate. Cel mai mic bolnav infectat cu coronavirus are doar 2 luni iar cel mai vârstnic este trecut de 90 de ani.

Din păcate, sunt raportate, marți, și 2 decese în rândul bolnavilor cu COVID. Este vorba despre un buzoian de 81 de ani și de o buzoiancă de 76 de ani, ambii prezentând și alte afecțiuni în afara infecției cu SARS-CoV-2.

Deși numărul noilor infectări este constant de câteva zile și nu depășește 150 de cazuri, presiunea pe spitalele în care sunt tratați bolnavi COVID este în continuare la fel de mare. Nici un loc la Terapie Intensivă nu se găsește în Buzău iar celelalte secții în care sunt tratați pozitivii la coronavirus sunt tot pline.

„La acest moment, se observă o scădere și a numărului de cazuri și a ratei de incidență, însă așa cum bine știm, rata de incidență trebuie să fie o perioadă de cel puțin 14 zile constantă sau să scadă, astfel încât să se poată lua alte decizii. Unitățile sanitare, și la acest moment, sunt foarte aglomerate, chiar dacă numărul de cazuri sunt mai scăzute, iar rata de incidență este mai mică.” a declarat directorul DSP, Cristina Ungureanu.