Actualitate SĂNĂTATE

BUZĂUL, PE TREND ASCENDENT! 250 de cazuri noi de COVID-19, în ultima săptămână

Buzăul, unul dintre cele 15 județe din țară în care trendul îmbolnăvirilor COVID-19 a fost ascendent în ultima săptămână. Potrivit raportului Institutului Național de Sănătate Publică legat de evoluţia cazurilor de COVID-19 în săptămâna precedentă, în 15 judeţe din țară trendul îmbolnăvirilor a fost ascendent. Printre acestea se află și Buzăul. În ultima săptămână, în județ au fost raportate 250 de cazuri noi dar și 14 decese.

Cazurile noi de COVID-19 provin din diverse zone ale județului, însă cele mai multe au fost înregistrate în zonele urbane aglomerate, cum ar fi municipiul Buzău.

“Rata de infectare este diferită pe zone. De exemplu, în municipiul Buzău, unde aglomerația este foarte mare, rata de infectare este de 1,88 față de 0,52 la Râmnicu Sărat sau față de celelalte zone unde este aproape neglijabilă. Dacă ne gândim că există niște focare, că cele mai multe cazuri cu probleme le-am identificat și că noi am încercat să limităm cât am putut numărul îmbolnăvirilor în această situație, înseamnă că reușim totuși să facem ceva.”, a declarat la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

Buzăul are 1870 de cazuri de coronavirus, cu 39 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

La nivel național, cele mai multe cazuri, 32% din totalul celor înregistrate în ultima săptămână, au fost în Bucureşti, Prahova, Argeş, Bihor şi Timiş. Printre persoanele confirmate cu COVID-19 s-au aflat numeroși angajați din sistemul sanitar, mai arată raportul INSP.