Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

”SUNTEM SUPRASOLICITAȚI! NU MAI E NICIUN LOC PENTRU CAZURILE NOI”. Situație critică la Râmnicu Sărat, unde internarea unei bătrâne de 91 de ani a fost amânată 2 zile

Spitalul suport COVID-19 a ajuns din nou într-o situație limită. 145 de bolnavi sunt internați marți la unitatea din Râmnicu Sărat, iar medicii spun că nu mai pot face față valurilor de pacienți.

”Suntem la capacitate maximă. Sunt mulți beneficiari din centre de bătrâni, de la Haleș și Costești. Sunt și cadre medicale de acolo. Suntem supraaglomerați, suprasolicitați. Am internat sporadic marți. Nu mai avem locuri pentru cazurile noi. Marți abia am reușit să internăm o bătrână de 91 pe care am amânat-o de două zile pentru că nu aveam locuri în secția cardiologie”, a spus Felicia Vasile, director medical din Spitalul de la Râmnicu Sărat .

Directorul medical al Spitalului Râmnicu Sărat spune că este foarte greu să acorzi atenția și îngrijirea necesară tuturor pacienților mai ales că bătrânii veniți din centrele de la Costești și Haleș sunt imobilizați la pat, au multiple afecțiuni și nici măcar nu se pot hrăni singuri.

”Mulți au complicații ale sindromului de imobilizare, mulți au demențe senile și nu cooperează. Au nevoie de măsuri speciale de îngrijire și în condițiile în care se lucrează într-un spital COVID, este foarte greu”, a spus Felicia Vasile.

Mica Publicitate