Actualitate

Buzăul, printre județele de top la auto-recenzare

recensamant

În trei județe ale țării a fost depășit pragul de o treime din populație care s-a auto-recenzat, anunță Institutul Național de Statistică. Este vorba despre Botoșani, Brașov și Teleorman, unde numărul persoanelor ce au completat chestionarele din cadrul recensământului populației și locuințelor este mai mare de 33,33%.

Printre județele în care se înregistrează un număr mare de persoane care au completat deja chestionarele se află și Buzăul, plasat pe locul 7 pe țară la acest capitol.

Potrivit INS, 108.037 chestionare au fost completate până acum, ceea ce reprezintă 27,31% din populație.

Există o diferență uriașă între modul în care se derulează recensământul la țară față de orașe. Nu mai puțin de 69,6% dintre chestionare au fost completate până acum de buzoienii care trăiesc în mediul rural, comparativ cu 30,4% chestionare completate de orășeni.

Pe de altă parte, după cum mai arată Institutul Național de Statistică, cei mai mulți oameni au avut nevoie de ajutor ca să răspundă la întrebări. Astfel, doar 23,7% dintre chestionare au fost completate pe cont propriu de buzoienii care s-au auto-recenzat până acum, în vreme ce 76,3% au beneficiat de ajutorul unui recenzor.