Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂUL, UN RISC EPIDEMIOLOGIC PENTRU STRĂINI. Încă o țară include județul pe lista zonelor roșii. Testarea COVID-19 este obligatorie

Buzoienii sau cetățenii de orice altă naționalitate care au trecut prin Buzău sunt obligați să respecte noi reguli dacă vor să ajungă pe teritoriul Germaniei. Autoritățile au inclus județul pe lista zonelor cu risc.

Creșterea galopantă a îmbolnăvirilor COVID-19 din ultimele săptămâni alarmează, rând pe rând, țările europene care iau măsuri stricte pentru buzoienii care doresc să ajungă pe teritoriul lor dar și pentru cetățenii, de orice altă naționalitate, care au trecut prin Buzău.

Pe 2 august, Buzăul era inclus de Belgia pe lista ”județelor roșii” (n.r. articolul poate fi citit aici), iar la o diferență de doar cinci zile și autoritățile germane vin cu același anunț. Concret, din 7 august 2020,  autoritățile Republicii Federale Germania au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german și au actualizat lista „zonelor de risc“, iar Buzăul se află printre cele șapte județe considerate periculoase din punct de vedere epidemiologic.

Asta înseamnă că buzoienii care intră în țară trebuie să prezinte test negativ de coronavirus, făcut cu cel mult 48 de ore înainte, sau să fie de acord cu testarea, în cel mult 72 de ore. În caz contrar, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura auto-izolării la domiciliu.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

”Măsura auto-izolării la domiciliul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului.  De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o “zonă de risc” sunt obligate să completeze un formular de localizare”, a mai transmis MAE.

Pe lista zonelor de risc anunțată de Germania se mai regăsesc și județele Argeș, Bihor, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș. În prezent, Buzăul numără 1492 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei de coronavirus.