Alertă Coronavirus Buzău

O FEMEIE DE 101 ANI ARE CORONAVIRUS. Unde a fost diagnosticată, cum a luat virusul. Alți 36 de buzoieni, depistați cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Direcția de Sănătate Publică raportează sâmbătă 37 de cazuri noi de coronavirus, dintre care 10 buzoieni au fost diagnosticați în laboratoare private în timp ce alți 2 au fost testați în alte județe.

Cel mai mic pacient are aproape un an și jumătate iar cel mai vârstnic are 101 ani. Este vorba despre o femeie care era internată în secția de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău, epidemiologii urmând să stabilească modul în care bătrâna a căpătat virusul, dacă a dezvoltat boala după ce a luat coronavirusul din spital sau sursa îmbolnăvirii este alta.

Cu cazurile raportate sâmbătă, Buzăul ajunge la 1530 de bolnavi de COVID-19, dintre care 765 s-au vindecat iar 40 au decedat.

Între timp, a crescut și numărul persoanelor care sunt în izolare la domiciliu sau în carantină.

Astfel, sunt în acest moment, 430 de buzoieni în carantină la domiciliu, adică au venit din zone roșii,  și 186 în izolare, fiind vorba despre bolnavi cu forme ușoare sau asimptomatici ori de contacți ai unor cazuri confirmate.