Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂUL, UN SINGUR CAZ NOU DE CORONAVIRUS. DSP: ”Nu e momentul să ne relaxăm”

Buzăul înregistrează, joi, un singur caz de infecție cu coronavirus, după ce cu o zi în urmă 8 buzoieni au fost depistați COVID-19. Oscilații destul de mari ale cazurilor de coronavirus care nu ar trebui să permită nimănui să se relaxeze.

Joi, autoritățile de sănătate publică anunță un singur caz nou de coronavirus, ceea ce face ca Buzăul să numere în total 234 de îmbolnăviri. Este vorba despre o femeie de 61 de ani care a fost adusă cu salvarea la spital, având simptome de boală. Până la confirmarea cazului ea a fost izolată în secția de pneumoftiziologie a Spitalului Județean după care a fost trimisă la spitalul din Rm.Sărat.

Deși avem un singur caz nou, nu e momentul să ne relaxăm, spun epidemiologii, care apreciază că la Buzău riscul transmiterii comunicare nu a trecut. Iată ce a declarat pentru șansanews.ro medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

”La Buzău încă există pericolul răspândirii comunitare. Și dacă lumea nu va înțelege distanțarea socială, care devine foarte importantă, și masca de protecție, pe care însă mulți nu o pot purta din motive medicale …În exterior masca nu e absolut obligatorie, o poartă cel care se simte protejat de ea, în interior ar fi bine ca distanța socială să se respecte chiar mai mult decât portul măștii de protecție”.

Buzăul numără, conform raportării de joi, 234 de cazuri de coronavirus. 136 de bolnavi s-au vindecat și au fost externați și 4, cu afecțiuni grave, au murit după ce au contractat noul virus.