Actualitate SPORT

Buzoianul Ovidiu Ionescu, pe podium la o competiție internațională

Ovidiu Ionescu și-a demonstrat încă o dată calitățile extraordinare. La o competiție de tenis de masă ce s-a desfășurat zilele acestea în Iordania, buzoianul a obținut medalia de argint, alături de Bernadette Szocs.

Cei doi sportivi au făcut echipă la WTT Contender Amman 2023, competiție la care au avut un parcurs excelent. S-au calificat în finală după ce s-au impus în semifinală cu 3-0.

Sursa foto Fb/ Federația Română de Tenis de Masă

“Impecabil! Zi cu prestații solide pentru perechea de dublu mixt a României și fără șanse pentru adversari, care au cedat rând pe rând la masa de joc. Sfertul de finală a fost rezolvat în patru seturi împotriva maghiarilor Dora Madaras/Nandor Ecseki (Ungaria) 3-1 (11-8, 7-11, 11-7, 12-10), iar semifinala a fost câștigată categoric. Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au câștigat cu 3-0 contra perechii Tatiana Kukulkova (Slovacia)/Manav Thakkar (India)”,  este anunțul postat de Federația Română de Tenis de Masă.

În ultima rundă a competiției, în lupta pentru medalia de aur, cei doi sportivi români au întâlnit o echipă din China, Lin Shidong/Kuai Man, numărul 8 mondial, echipa României clasându-se, în final, pe locul 2.

“Perechea de dublu mixt a României a ocupat locul al doilea al podiumului, după zilele de concurs în care amândoi au accelerat spre ultimul act al competiției, cu victorii în care au fost fermi: 3-0, 3-1 și 3-0. Medaliile de argint le-au revenit, odată cu finala pierdută împotriva unei alte perechi de dublu mixt din top 10 mondial, formată din chinezii Lin Shidong și Kuai Man, campionii de la WTT Contender Amman 2023”.