Divertisment

Buzoianul WRS duce România în finala Eurovision 2022!

Buzoianul WRS (Andrei Ionuț Ursu), reprezentantul României la concursul Eurovision 2022 s-a calificat aseară în finala competiției muzicale, care va avea loc la Torino, în Italia.

România a concurat joi seară cu piesa „Llamame” în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2022, numărându-se apoi printre țările votate să meargă mai departe în marea finală. Doar zece dintre concurenții din fiecare semifinală au mers mai departe în finală. Joi seară, s-au calificat concurenții din Belgia, Cehia, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia, România și Serbia.

Cine este WRS?

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzical electropop cu numele de scenă WRS.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale.

Etichete