Actualitate

BUZOIENII CONTINUĂ SĂ SE VACCINEZE ANTI-COVID! O persoană a raportat reacții adverse

Deși ritmul de vaccinare este mult încetinit în această perioadă, sute de buzoieni au ajuns în centrele de imunizare și în ultimele 24 de ore. Potrivit raportărilor Direcției de Sănătate Publică,  o persoană s-a simțit rău după administrarea serului anti-COVID.

Aproape 700 de buzoieni au mers în centrele de vaccinare pentru a primi serul împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Cei mai mulți au ales să se imunizeze cu serul de la Pfizer, respectiv 682, în timp ce serul de la Moderna a fost ales doar de 10 buzoieni. Vaccinul produs de AstraZeneca a fost administrat unei singure persoane, în ultimele 24 de ore. De asemenea, alte 350 de persoane au primit a doua doză de vaccin.

În acest interval a fost raportată și o reacție adversă. Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică este vorba despre o persoană care s-a vaccinat cu serul de la Pfizer în data de 30 aprilie astfel că numărul total al persoanelor care s-au simțit rău după vaccinare a crescut la 37, dintre care 23 după administrarea serului cu AstraZeneca și 14 de la Pfizer. Nicio persoană vaccinată cu Moderna nu a raportat o reacție adversă.

Până acum 89.932 de buzoieni s-au vaccinat anti-Covid, iar autoritățile de sănătate publică îndeamnă în continuare populația să se imunizeze. Buzăul a primit de la debutul campaniei de vaccinare peste 94.800 de doze de vaccin așa că ser este în stoc, iar centrele de vaccinare așteaptă doritorii, fiind deschise înclusiv în aceste zile de 1 mai și Paște.