Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

LUNA MAI DEBUTEAZĂ CU O UȘOARĂ CREȘTERE A CAZURILOR DE INFECȚIE CU SARS-CoV-2, DAR ȘI A DECESELOR

Crește din nou numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 astfel că începutul lunii mai aduce un plus de patru cazuri față de ziua precedentă. Printre cei confirmați cu noul coronavirus sunt atât tineri cât și persoane în vârstă. În total este vorba despre 19 persoane diagnosticate în ultimele 24 de ore.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au fost confirmate 19 cazuri noi de infectare (3 pacienti testati in laboratoare particulare si 1 testat pacient intr-o unitate sanitara din alt judet0. Pacienții au vârste intre 15 ani  și 82 de ani”, informează DSP Buzău.

Din păcate, continuă să crească și numărul deceselor provocate de infecția cu SARS-CoV-2. Astăzi, 1 mai, la Buzău sunt raportate două decese.Este vorba despre un bărbat și o femeie, în vârstă de 70 de ani.

  • DECES 377

Pacient in varsta de 70 ani din Buzau se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este testat si confirmat cu SARS CoV2 in 13.04.2021 si transferat pe sectia ATI a SJU Bacau. Evolutia clinica este nefavorabila, astfel ca in 29.04.2021 pacientul a decedat.Comorbiditati: obezitate gr I.

  • DECES 378

Pacienta in varsta de 70 ani din Vernesti este testata si confirmata cu SARS CoV 2 in 02.03.2021 la un laborator privat. Se interneaza la Maternitatea Bucur – Bucuresti de unde este transferata la Spitalul Sfantul Ioan. Evolutia clinica este nefavorabila si pe fondul comorbiditatilor survine decesul. Comorbiditati: pancreatita acuta nevrotico hemoragica recentă complicata cu pseudochist pancreatic, litiaza veziculară, obezitate Gr 2, HTA

De la debutul pandemiei, Buzăul a ajuns la 12.233 de persoane confirmate cu COVID, dintre care  11.457 s-au vindecat. Numărul total al deceselor ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 a ajuns la  378.

Etichete