Actualitate

Buzoienii se tem că traficul va fi paralizat de sărbători. Bulevardul Unirii, zona care ridică semne de întrebare

Sursa FOTO-InfoTrafic

În luna decembrie, aglomerația în trafic devine o poveste comună. Străzile devin adesea pline de mașini, iar timpii de călătorie se întind, transformând drumurile în adevărate provocări. Este o combinație între bucuria sărbătorilor și cursa pentru a ajunge la timp la diverse evenimente sau întâlniri, ceea ce adaugă un plus de stres și tensionare în trafic.

Aceste aspecte sunt luate în calcul și de buzoieni, care le punctează în spațiul media în speranța că se vor lua măsuri cât mai repede. Unul dintre buzoieni a postat pe un grup de interes o serie de sfaturi despre anumite modificări pe care le vede esențiale pentru buna funcționare a traficului în luna decembrie.

Gurile de canal de pe Aleea Sporturilor și de pe Alexandru Marghiloman sunt groaznice! Nu sunt mai deloc la nivel cu asfaltul: unele sunt mai sus, altele sunt mai jos. Acelea trebuie refăcute aproape toate. De astea vă scriu mai mereu.

Strada Colonel Buzoianu. O stradă importanta și intens circulată. Cred că ar fi super util ca de la intersecția acestei străzi cu strada Războieni, respectiv Vulcani, această să revină la dublu sens, dinspre și înspre Gară. Sensul unic pe colonel Buzoianu e util în zona clinicilor unde autobuzele treceau cu greu datorită nenumăratelor mașini parcate pe stânga sau dreapta. Asta, dacă nu greșesc, a mai fost menționată și de alți cetățeni.

Vă rog să schimbați invers sensul unic de pe strada Păcii, dinspre Crizantemelor spre Independenței. S-ar mai scurta deplasarea din zona străzilor Războieni/Crizantemelor către Centru/McDonald’s. Cu schimbare acestui sens mașinile nu vor mai fi nevoite să ocolească pe strada Bistriței pentru a ajunge în centru. Oricum e semafor acolo.

Alte străzi vizate de lista buzoianului sunt Transilvaniei și Industriilor, acolo unde au fost montați acum ceva vreme stâlpii delimitatori, care, susține buzoianul, mai mult încurcă decât să fluidizeze traficul în zonă. Acesta susține că oricum stâlpii „nu au viață lungă”, fiind loviți adesea de participanții la trafic.

Stâlpișorii despărțitori de sens de pe Aleea Industriilor/Transilvaniei. Am înțeles că nu renunțați la ei, dar după fiecare ploaie aceștia se murdăresc și devin aproape invizibili. Nu e zi în care să nu dispară sub rotile diverselor mașini câțiva din ei. Dacă tot nu îi îndepărtați de acolo, nu credeți că ar fi indicat ca o mașină locala a celor de la Urbis sa treacă pe acolo și cu un Karcher să curețe stâlpii ăia de delimitare de mizerie? De preferat ca această operațiune să se facă după fiecare ploaie. Astfel aceștia vor deveni mai vizibili și e posibil să “supraviețuiască ” chiar mai mult decât acum….

Însă, subiectul cel mai controversat rămâne Bulevardul Unirii, acolo unde buzoienii nu știu exact pe ce bandă trebuie să circule. Există discuții în mediul online în care oamenii se întreabă dacă anumite manevre sunt permise de lege. Făcând un exercițiu de imaginație, văzând fotografiile cu zonele deja aglomerate, scenariul pentru perioada sărbătorilor nu este unul prea optimist.

Sursa-InfoTrafic

Postarea buzoianului a atras atenția și viceprimarului Ionuț Apostu, care a explicat că nu toate deciziile se pot lua pe repede înainte și că este nevoie de timp, însă vor fi analizate.

Bună ziua! Toate deciziile în privința acestor propuneri se iau fie in Comisia de Siguranta Rutiera fi se solicita in scris avizul Serviciului Rutier din IPJ. Nu pot fi luate pe repede înainte. De regulă sensurile unice au fost instituite pe baza studiilor de trafic intocmite de specialisti care dureaza. Trasarea marcajelor de care vorbiti se face de catre constructorul desemnat, aici Strabag, solicitarea este transmisa de ceva vreme dar au intarziat realizarea lor.Dar, toate propunerile pe care le-ați facut vor fi analizate si vom reveni cu un raspus detaliat. Ce se poate realiza si ce nu!

Autorul știrilor

Ioana Carpen

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu