Actualitate

”Ca să ai succes trebuie să fii mereu foarte umil și să înveți tot timpul”! Rețeta succesului, dezvăluită la Buzău de celebrul actor italian, Franco Nero

I-a fost greu, dar a insistat. A avut noroc și a fost la locul potrivit la momentul potrivit. Totuși secretul succesului ține mai mult de dorința de a învăța tot timpul. Este rezumatul unei cariere ce cuprinde, până acum, 230 de filme europene și producții hollywoodiene de marcă. Pe scurt: palmaresul impresionant al unuia dintre cei mai iubiți actori italieni din toate timpurile. Franco Nero, actorul care a dat viață personajului principal din celebrul film Django, a ajuns la Buzău, fiind invitatul de onoare în cadrul festivalului Buzău International Arts Festival.

Vizita va dura două zile, timp în care marele actor se va bucura de atenția organizatorilor festivalului buzoian, a oficialităților municipiului dar și de dragostea publicului care a avut posibilitatea să participe, alături de Franco Nero, la proiecția specială a filmului Django (r. Sergio Corbucci, 1966), în sala Teatrului George Ciprian.

Franco Nero a ajuns la Buzău seara trecută, însă momenetele oficiale pregătite pentru marele actor au avut loc astăzi, prima oprire fiind la Primăria Municipului Buzău, unde, alături de primarul Constantin Toma, a susținut o conferință de presă. Cu alte cuvinte, un bun prilej pentru a depăna amintiri, a vorbi despre începutul carierei dar și despre planurile de viitor.

Cu o energie debordantă, cu umor și foarte mult entuziasm, celebrul actor italian a răspuns, fără perdea, tuturor întrebărilor jurnaliștilor, iar la final, publicul buzoian a rămas cu o lecție importantă: ” Ca să ai succes trebuie să fii mereu foarte umil și să înveți tot timpul, să știi că trebuie să faci asta”. Este de altfel și secretul care i-a adus marelui actor recunoașterea internațională de care se bucură astăzi.

Ca orice actor, la început de drum, Franco Nero a mărturisit că nu tot timpul i-a fost ușor, dar a insistat și a reușit, dar și că, acum, după 230 de filme, continuă să învețe.

” Întotdeauna mi-am dorit să fiu parte a cinematografiei. Iar pentru asta a trebuit să fiu un profesionist. Începutul a fost foarte greu, dar am fost insistent. În același timp am fost și norocos, pentru că uneori ai nevoie și de noroc, să te afli în locul potrivit la momentul potrivit. Ca să ai succes trebuie să fii mereu foarte umil și să înveți tot timpul, să știi că trebuie să faci asta. Chiar și acum, după ce am făcut 230 de filme, încă vreau să învăț. Uneori oamenii spun gata, ai reușit. Iar eu le spun: nu, ești gata abia după ce ajungi în sicriu. Abia atunci e totul terminat. Până atunci trebuie să lupți și să îmbunătățești totul”,a mărturisit Franco Nero.

În cariera sa a lucrat cu oameni remarcabili din zeci de țări, iar platourile de filmare din România nu îi sunt străine. Din păcate, filmul produs în țara noastră nu a fost niciodată prezentat în cinematrografe.  

” Cred că sunt singurul actor din lume care a lucrat cu oameni din cinematografia a peste 30 de țări. Lucrez chiar și aici. Am mai lucrat în România în urmă cu câțiva ani, alături de Adrian Popovici. Am turnat un film în Transilvania, dar nu a apărut nici până acum în cinematografe, pentru că producătorul nu a plătit niciodată, așa că n-am putut prezenta filmul. Dar am avut o experiență minunată cu Adrian Popovici”, a povestit Franco Nero.

În aceste zile, celebrul actor va învăța despre Buzău, iar prima lecție i-a fost predată chiar de primarul Constantin Toma dar și de organizatorii festivalului care i-au înmânat marelui actor un tablou pictat manual, în foiță de aur, de artistul plastic Cristi Martin. Tabloul redă patru simboluri tradiționale , fiind un mod original de a-i ura marelui actor sănătate, noroc și o carieră cât mai lungă.  

De la Buzău, celebrul actor se va întoarce pe platourile de filmare pentru că are , în continuare, planuri mari. Vrea să producă un film alături de nepotul său dar și un film despre  adevăratul Django.

Franco Nero va părăsi mâine municipiul Buzău, însă nu înainte, dacă vremea va permite, să facă o scurtă plimbare pe la obiectivele turistice unice pe care le are Buzăul.