Actualitate

Isprava unui polițist aflat in timpul liber. Acum, e dat exemplu

Patru bărbați din Ialomița, hoți de meserie, au ajuns în mâinile polițiștilor din Buzău, după ce au călcat pragul unei societăți din Glodeanu Siliștea. Un polițist aflat în timpul liber i-a urmărit pe hoți și a reușit să-i prindă.

În ultima perioadă, cei 4 bărbați din Urziceni le-au tot dat de furcă polițiștilor din Buzău, încercând să fure din mai multe societăți din județ. Ieri au dat o nouă lovitură. Au intrat într-o societate comercială din Glodeanu Siliștea, după ce au observat un curier care a descărcat în curtea societății un pachet voluminos. Cei 4 au profitat de faptul că paznicul firmei se afla într-un alt punct, au intrat în depozit și au furat pachetul în care se afla o mașină de spălat. Au fost însă observați de paznic care a sunat imediat polițistul din localitate. Deși omul legii își terminase programul, a pornit în urmărirea hoților.

„Paznicul unei societăţi comerciale, cu punct de lucru în Glodeanu Siliştea, a sesizat un poliţist din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni, care tocmai ce ieşise din serviciu, cu privire la faptul că a observat mai multe persoane în timp ce sustrăgeau bunuri din obiectivul pe care îl avea în supraveghere. Cu toate că îşi finalizase programul de lucru, poliţistul a verificat cele semnalate, constatând că se confirmă şi a demarat cu autoturismul personal în urmărirea maşinii indicate de paznic. Maşina se deplasa pe direcţia judeţului Ialomiţa iar ocupanţii, observând că sunt urmăriţi pe polițist, au abandonat la un moment dat obiectele sustrase. Ulterior, din investigaţii, poliţiştii au stabilit că bănuiţii sunt 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 38 de ani, toţi din Urziceni.” a transmis IPJ Buzău.

Cei 4 ialomițeni au fost duși la audieri. Prejudiciul, estimat la 1700 de lei, a fost recuperat de poliţişti.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a hoților.