Actualitate

Cadastrare gratuită. Se întâmplă în 53 de comune din Buzău

Locuitorii din peste 50 de comune din județul Buzău vor beneficia de cărți funciare pentru proprietăți fără a plăti vreun leu.

Au fost semnate deja contractele de finanțare a lucrărilor pentru 53 de unități administrativ-teritoriale din județul Buzău, dintre cele 62 eligibile. Este vorba despre localitățile Amaru, Bălăceanu, Balta Albă, Beceni, Berca, Bisoca, Blăjani, Bozioru, Brădeanu, Brăești, Breaza, Buda, Cănești, Cătina, Cernătești, Chiliile, Colți, Costești, Cozieni, Florica, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Siliștea, Largu, Mânzălești, Mihăilești, Movila Banului, Năeni, Nehoiu, Odăile, Padina, Pârscov, Pardoși, Pătârlagele, Pogoanele, Puiești, Racovițeni, Râmnicelu, Râmnicu Sărat, Robeasca, Rușețu, Săpoca, Sărulești, Scorțoasa, Scutelnici, Siriu, Tisău, Topliceni, Unguriu, Vâlcelele, Valea Salciei, Vernești și Vintila Vodă.

Suma destinată înscrierii proprietăților din aceste localități în evidențele de cadastru și carte funciară este de circa 7,6 milioane lei. În total, vor intra în programul de înregistrare sistematică aproape 57 de mii de imobile din Buzău.

După semnarea contractelor de finanțare, urmează să fie stabilite echipele de lucru și să fie găsite soluții tehnice pentru a se asigura înregistrarea corectă a tuturor proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară.

Astfel, la finalul proiectului, orice persoană sau investitor va putea afla în doar câteva minute care este situația cadastral-juridică a oricărui teren dintr-o localitate.          

Detalii despre stadiul lucrărilor din întreg județul, AICI.

Autorul știrilor

Elena Petre

6 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Bună ziua!
  Nu am înțeles bine din articol dacă se face cadastru pt.terenurile din interiorul localităților sau pentru livezi,fanete sau păduri?
  Va doresc o zi bună!
  Cu stima, Luminița Nicolae

 • Bună ziua!
  Până la urmă nu am înțeles bine din articol dacă se face cadastru pt teren în interiorului localităților sau pentru livezi,fanete si păduri
  Vă mulțumesc pt.lamuriri și va dores o zi bună!

 • Pentru LOPĂTARI, drumuri, NU, CADASTRARE, NU! Știți de ce?! La LOPĂTARI PRIMARUL NU E PSD-IST! Mulțumim, domnule Președinte al Consiliului Județean