Actualitate

Refuză să trateze pacienții COVID! Demisii în spitalul care se pregătește să primească primii bolnavi infectați cu SARS-CoV-2

Teama că s-ar putea infecta, iar viața lor ar fi pusă în pericol, la rândul lor fiind persoane cu vulnerabilități în fața COVID-19, i-au determinat să-și dea demisia. Este cazul a doi medici din Spitalul Nehoiu, unitate spitalicească pregătită să preia bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 tocmai pentru a mai decongestiona spitalele de la Buzău și Râmnicu Sărat, sufocate de pacienți. Cei doi medici sunt specialiști de medicină internă, de altfel specializări foarte importante în tratarea bolnavilor ce urmează să ajungă la Nehoiu.

” În această săptămână și-au dat demisia încă doi medici. Este vorba despre un medic internist și un gastroenterolog. La momentul de față, cu preaviz, mai rămân medicii aceștia și un medic care a fost detașat până pe 26 octombrie la Râmnicu-Sărat. Îl așteptăm. Este medic de medicină internă. Și-au dat demisia pentru că erau persoane cu vulnerabilități. Medicul internist are 69 de ani, în vară făcea 70 de ani și avea și comorbidități. A spus că este riscant și că nu își mai dorește să îți asume acest risc. Cealaltă este o doctoriță tânără, dar avea probleme de sănătate și a spus că nu-și mai dorește să intre în lupta COVID”, a spus dr. Sergiu Remisovschi, managerul unității spitalicești.

Mai grav este că în urma acestor demisii se mărește deficitul de medici din Spitalul Orășenesc Nehoiu care nu avea infecționist, epidemiolog, pneumolog, iar acum a rămas și fără gastroenterolog și doar cu un singur medic internist, care și acesta trebuie să revină de la Râmnicu Sărat, unde a fost detașat până pe 26 octombrie.

”Vă spun că noi o să tratăm forme ușoare, deoarece nu avem infecționist, nu avem  epidemiolog, pneumolog. Și avem medicină internă, un singur medic, mai avem și chirurgie, ginecologie, chirurgie infantilă, ortopedie și pediatrie”, a explicat managerul Spitalului Municipal Nehoiu.

Totuși, dr. Sergiu Remisovschi, managerul unității spitalicești, rămâne optimist și spune că cel puțin medicul gastroenterolog a promis că după ce va trece pandemia, iar Spitalul Nehoiu va reveni la normal, va reveni pe post, chiar dacă trebuie să susțină un nou concurs.

„Dacă mă întrebați pe mine este destul de greu, pentru că i-am adus pe medicii aceștia, angajările au fost grele, iar acum trebuie să aducem alți medici și să scoatem posturile la concurs. Să sperăm că găsim anul viitor, când se termină cu pandemia și mergem pe contractul vechi. Poate găsim medici, dar medicul gastroenterolog a zis că se întoarce. A promis când revenim la contractul vechi că dă din nou concurs. Noi nu am pierdut legătura cu acesta, doar perioada aceasta a zis că pleacă și își dă demisia”, a menționat managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu.

Spitalul Orășenesc Nehoiu este pregătit să primească în orice moment primii bolnavi COVID-19, trimiși de la Buzău sau chiar Râmnicu Sărat.