Actualitate

Cadastru gratuit! Se organizează licitație pentru atribuirea lucrărilor. Pe listă sunt și localități din Buzău

Sursa foto: agrointel.ro

Licitație pentru cadastrarea gratuită a mai multor localități, în cadrul Programului National de Cadastru și Carte Funciară. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară organizează licitație în vederea desemnării unei firme care să se ocupe de înscrierea caselor din mediul rural în sistemul informatic centralizat de carte funciară. Este pus la bătaie un contract cu o valoare maximă de circa 460 de milioane lei, fonduri europene. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 13 septembrie.

În această etapă, proprietarii imobilelor din 297 de comune din 37 de județe vor beneficia gratuit de cărți funciare și înscrierea acestora în sistemul informatic.

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, pe lista comunelor în care se realizează lucrări de cadastru cu bani europeni, astfel încât proprietarii de imobile din mediul rural să aibă cărți funciare, se află 8 localități din Buzău. Urmează să fie cadastrate comunele Grebănu, Săhăteni, Smeeni, Stâlpu, Țintești, Ulmeni dar și Valea Râmnicului și Zărnești.

Lista UAT-urilor pentru care au fost demarate procedurile de atribuire:

LOT JUDEȚ UAT SUPRAFAȚĂ DE CONTRACTAT (HA)
1 BUZAU GREBANU 5752
2 BUZAU SAHATENI 5655
3 BUZAU SMEENI 3599
4 BUZAU STALPU 3258
5 BUZAU TINTESTI 3833
6 BUZAU ULMENI 3547
7 BUZAU VALEA RAMNICULUI 1492
8 BUZAU ZARNESTI 5591

Sursa: ANCPI