Actualitate

Pompierii buzoieni, gata să lupte cu flăcările din Grecia. Salvatorii au ajuns la Atena (Video)

Pompierii din Buzău, alături de colegii lor din mai multe județe ale țării, trimiși în Grecia să dea o mână de ajutor la stingerea incendiilor devastatoare, au ajuns la Atena. Este vorba despre peste 100 de salvatori, dintre care 10 pompieri de la ISU Buzău. Imediat ce pompierii au ajuns la Atena, ofițerii responsabili de intervenția românilor în Grecia au luat legătura cu oficialii eleni pentru a stabili acțiunile la care vor lua parte pompierii trimiși din țara noastră.

“Convoiul format din cei peste 100 de pompieri salvatori a ajuns în Atena! Ofițerii responsabili de coordonarea modulului de intervenție din România au intrat în legătură cu omologii lor eleni în vederea stabilirii locației și a modului de organizare a pompierilor români care vor acționa alături de celelalte module internaționale sosite în ajutor, în scopul limitării răspândirii incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc”, arată Departamentul pentru Situații de Urgență, într-o postare pe Facebook.

10 pompieri din Buzău și alți aproape 100 de salvatori din întreaga țară vor fi alături de echipele elene în următoarele 10 zile pentru lichidarea incendiilor care au cuprins mai multe zone din Grecia. Dacă focul tot nu va fi ținut sub control, misiunea salvatorilor români se va prelungi.

“Modulul de intervenție este reprezentat de pompieri salvatori delegați din mai multe județe, precum AG, AB, HD, BH, SJ, DB, DJ, TR, CL, BZ, BV, PH dar și din partea ISU B-IF, USISU, IGSU. Astfel, ajutorul din partea României va fi format din 108 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 autocamion, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).”

De aproape două săptămâni, Grecia este devastată de incendii de proporții.

Cel puţin 1.500 de pompieri greci, ajutaţi de salvatori din alte ţări, luptă să stingă flăcările care au făcut ravagii în mai multe puncte. Două persoane și-au pierdut viața iar în mai multe zone locuitorii au fost evacuați pentru a nu avea de suferit din cauza flăcărilor.