Actualitate

“Cădeau gloanțele ca ploaia peste noi. Credința în Dumnezeu și dragostea față de țară au fost mai puternice decât orice atac.” Lecția de viață oferită de un veteran care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial

A luptat sub o ploaie de gloanțe, a stat zile întregi fără apă și hrană, practic a văzut moartea cu ochii, dar nu a făcut un pas înapoi. Cu credință în Dumnezeu și cu dragoste de țară, a luptat neîncetat pentru a-și apăra patria și familia. Este, pe scurt, povestea buzoianului Tănase Delcea, unul dintre veteranii români care au luptat în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Cu credință în Dumnezeu, buzoianul din comuna Ziduri, a reușit să treacă peste toate  greutățile și a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani. Dar, amintirile de pe front sunt încă proaspete pentru veteranul buzoian. Își amintește pas cu pas, ca și cum totul s-ar fi întâmplat ieri.

” Cădeau gloanțele ca ploaia peste noi. Tare greu…. Dar credința în Dumnezeu și dragostea față de țara mea au fost mai puternice decât orice atac. A fost greu, am scăpat de moarte și am venit acasă la părinți. Răbdări, fugă, lipsă de viață. Dar Dumnezeu m-a scăpat. Sunt la casa mea, sunt sănătos, am familia lângă mine”, le-a povestit Tănase Delcea militarilor de la Baza Aeriană Boboc care i-au trecut pragul casei la zi de sărbătoare.

Militarii de la Boboc, impresionați de povestea de viață a buzoianului, l-au vizitat pe veteranul din Ziduri. I-au mulțumit pentru tot ce a făcut de-a lungul vieții pentru neamul românesc și i-au transmis respectul tuturor.

“Stimate veteran vă mulțumim pentru dragostea dumneavoastră față de România, pentru sacrificiul și curajul dovedite.

La mulți ani cu sănătate vă dorim!”