Actualitate

CADOURI PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI LOCOMOTORII! Ce au primit buzoienii

Deși a venit cu câteva zile întârziere, Moș Crăciun le-a adus unor buzoieni cu probleme locomotorii ”libertatea” de mișcare. Este vorba despre șapte persoane cu dizabilități locomotorii care au primit în dar un scuter electric. Totuși, lista buzoienilor care ar avea nevoie de un astfel de ajutor este mult mai lungă.

29 decembrie a fost o zi extrem de fericită pentru șapte buzoieni greu încercați în viață. Este vorba despre șapte persoane cu probleme locomotorii și care începând cu ziua de ieri vor putea duce o viață cât mai aproape de normal. Cel puțin se vor putea deplasa singuri. Cei șapte buzoieni cu dizabilități au primit câte un scuter electric medical.

”Ieri, 29 decembrie 2020, în fața Primăriei Municipiului Buzău s-a desfășurat încă o acțiune de donare de 7 scutere electrice medicale pentru 7 persoane cu dizabilități locomotorii. S-a ajuns astfel la 31 de scutere donate buzoienilor în ultimii 2 ani, de către Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ,,Rota”, cu sprijinul Reprezentanței Taipeiului la Bratislava, coordonată de Excelența Sa Domnul Ambasador David Nan – Yang Lee”, a spus primarul Constantin Toma.

Prima donație din partea Asociației ”Rota” a fost făcută în august 2019, când primii șase buzoieni au putut testa, în premieră, aceste scutere electrice extrem utile în cazul persoanelor cu probleme locomotorii.

Totuși, lista celor care ar avea nevoie de astfel de scutere este mult mai lungă. Deși acum mai sunt doar două persoane înscrise oficial pe lista deschisă de Primăria Buzău, în județ sunt înregistrate circa 1300 de persoane cu probleme locomotorii.

“Cu finanțare obținută de la Romcarbon și cu sprijinul Reprezentanței Taipeiului la Bratislava, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA” a făcut posibilă donația a 7 scutere electrice medicale. Cu aceste 7 scutere am ajuns la o cifră de 31 de unități donate Direcției de Asistență Socială din Buzău și date în uzul persoanelor cu dizabilități locomotorii.
Programul va continua și anul viitor, când ne propunem să ajungem la un număr de 50 de persoane care vor avea acces la mobilitate electrică, oferindu-le astfel posibilitatea de a-și satisface nevoile zilnice în mod independent, dar și posibilitatea lor de a redeveni activi pe piața forței de muncă din Buzău.” a precizat președintele Asociației ROTA, domnul Constantin Damov.

Un astfel de scurter costă în jur de 5000 de dolari, iar edilul estimează că următorii doi ani va continua să se întâmple astfel de momente, iar numărul beneficiarilor să crească. În plus, este deschisă și o discuție ca aceste scutere electrice să fie fabrica la Buzău, însă planurile anunțate încă de la prima donare au fost ținute pe loc și de pandemia de coronavirus.