Actualitate

Călători în pericol! Autobuzul în care se aflau era condus de un șofer băut

foto arhiva

Update:
Gică Toader, directorul Transbus, a declarat pentru șansanews.ro că îi va desface contractul de muncă șoferului băut. Bărbatul lucra de patru ani ca șofer de autobuz la societatea din subordinea Primăriei Buzău și, până acum, nu a avut alte abateri. Potrivit lui Gică Toader, directorul Transbus, în seara aceasta, șoferul a fost observat de echipele de control ale companiei și au anunțat directorul, care, la rândul său, a anunțat Poliția și a cerut un control în trafic.

Gică Toader

Știrea Inițială:

Un șofer Transbus a fost prins în timp ce conducea un autobuz cu călători aproape de comă alcoolică. Totul s-a întâmplat în această seara pe Șoseaua Vadu Pașii. Bărbatul a fost surprins de echipajul de Poliție că avea un comportament neadecvat la volan. Închidea ochii în timp ce conducea, iar capul îi cădea într-o parte. Când l-au oprit, oamenii legii și-au dat seama că bărbatul este băut și au decis testarea cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost înfiorător: 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul are 32 de ani, este din Vadu Pașii și făcea ruta Buzău -Vadu Pașii.

”În această seară, 31 martie, în timp ce exercita atribuțiile de serviciu, un echipaj de poliție al Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Buzău a observat că șoferul unui autovehicul destinat transportului de persoane avea un comportament neadecvat în timp ce conducea pe o stradă din municipiu.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire și, în urma verificărilor, au stabilit faptul că șoferul este un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Vadu Pașii.  De asemenea, întrucât acesta emana halena alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest. Alcooltestul a indicat o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat”, informează IPJ Buzău.

Ulterior, bărbatul a refuzat deplasarea la spital în vederea recoltării de probe de sânge.

”Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. La acest moment, cauza este analizată împreună cu procurorul de caz, în vederea dispunerii tuturor măsurilor ce se impun, conform legii”, informează IPJ Buzău.

În momentul în care a fost oprit, în autobuz erau trei călători care, din fericire, au ajuns în siguranță la destinație. Autobuzul a fost scos din circulație.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua procurorii, dacă pentru șoferul băut va fi dispusă măsura reținerii pentru 30 de zile. De asemenea, cel mai probabil o măsură va fi dispusă și de societatea la care este angajat.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Să-l informăm pe domnul director GICĂ TOADER de la Trans Bus S.A. Buzău și pe ceilalți directori ale companiilor de transport public din România că este tardivă desfacerea contractului de muncă după ce un ȘOFER BEAT produce un accident mortal cu victime multiple‼️

    NIMENI NU POATE GARANTA CĂ NU VA CONDUCE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE‼️

    Singura soluție pentru siguranța călătorilor este sistemul etilotest cu blocarea pornirii OBLIGATORIU la toate categoriile de autovehicule de transport public din România‼️