Actualitate

(P) Cum să-ți alegi pensulele de machiaj?

Te-ai întrebat vreodată cum să alegi o pensulă de machiaj? Te amețesc cuvintele conturare, amestecare și umbrire? Cauți să alegi o pensulă care să te țină ani și ani, dar sunt atât de multe opțiuni încât nu ai idee care e diferența între ele? Dacă ai răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, continuă să citești pentru a afla cum și în funcție de ce criterii trebuie să alegi pensulele de machiaj ca să fie eficiente, calitative și ca să fie cu tine o perioadă lungă de timp.

Probabil ai auzit asta înainte: produsele și instrumentele de machiaj potrivite contribuie la modul în care te simți despre rutina ta de machiaj. De fapt, având pensulele potrivite este un component esențial al rutinei tale de machiaj. De multe ori, e pensula e cea care face diferența, nu produsul pe care îl aplici.

Pensulele de machiaj vin în toate formele, dimensiunile, culorile, texturile și prețurile. Și există un motiv pentru asta. Există câteva elemente fundamentale care se aplică la aproape toate pensulele. Caracteristici precum forma firelor, lungimea, diametrul și densitatea acestora joacă un rol în modul în care produsul de machiaj este distribuit pe fața ta și dacă își îndeplinește sau nu obiectivele dorite.

Pensulele de machiaj care ar trebui să fie în trusa oricui

Indiferent dacă ești un expert în machiaj sau abia începi călătoria ta în lumea cosmeticelor colorate, există anumite tipuri de pensule care ar trebui să fie fundația trusei tale de machiaj. Un punct de pornire excelent ar fi o pensulă de bază, o pensulă de corector, o pensulă de pudră, o pensulă pentru amestecarea fardului de ochi și o pensulă pentru fardul de ochi plat. Acestea ar trebui să te ajute indiferent de stilul pe care îl abordezi sau de nevoile tale.

Acestea sunt pensulele de machiaj esențiale:

  • Pensulă de bază
  • Pensulă de corector
  • Pensulă de pudră
  • Pensulă pentru amestecarea fardului de ochi
  • Pensulă pentru fardul de ochi plat

După ce ai înțeles bazele, există câteva pensule suplimentare pe care poate dorești să le iei în considerare pentru a completa trusa ta de instrumente:

  • Pensulă pentru contur
  • Pensulă pentru pliu
  • Pensulă pentru eyeliner
  • Pensulă pentru buze

Cum să alegi pensulele potrivite

Deci, acum că știi tipurile de pensule de care ai nevoie, este timpul să analizăm cum ajungi să le cumperi pe cele calitative și pe cele de care chiar ai nevoie.

1. Ia în considerare densitatea fibrelor

Densitatea fibrelor se referă la câți peri sunt plasați în fereastră (inelul metalic care separă periile de mâner) al unei pensule și este un indicator cheie al modului în care o pensulă va depune culoare pe fața ta.

O pensulă densă va duce la o depunere mai mare de culoare, în timp ce o pensulă cu o densitate mai mică a fibrelor îți va oferi o aplicare mai moale. În general, pensulele pentru fardul de ochi ar trebui să fie mai dense decât cele pe care le folosești pentru blush sau pentru amestecare.

Cel mai bun mod de a examina densitatea unei pensule înainte de a o cumpăra este să o vezi în persoană, ca să vezi exact cât este de groasă și cum se simte, din moment ce pozele de pe internet pot fi modificate. Sigur ai pățit să vrei să-ți comanzi rimel, de exemplu și în poză să apară o anumită pensulă, dar în realitate să fie diferită.

2. Verifică materialul

Firele care alcătuiesc o pensulă pot fi fie din fibre sintetice, fie naturale. Cele naturale provin de obicei de la animale precum capre, jder sau veverițe, ceea ce ridică întrebări cu privire la modul în care sunt obținute etic firele.

În timp ce pensulele naturale erau preferate pentru că se spunea că sunt mai moi și oferă o mai bună intensitate a culorii, atitudinea s-a schimbat odată cu îmbunătățirile tehnologice care au adus o calitate mult mai bună a instrumentelor sintetice. Nu sunt doar cruelty free, ci sunt și aproape de părul natural în ceea ce privește senzația și aplicarea.

3. Prioritizează calitatea în loc de cantitate

Atunci când vine vorba de construirea unui set de pensule, cel mai probabil vei primi ceea ce plătești. Pensulele ieftine de obicei nu rezistă când sunt curățate și se pot desface.

 De asemenea, pensulele bune pot face machiajul să arate mai bine. O pensulă de calitate poate compensa un produs de machiaj de calitate slabă. E de preferat să ai o singură pensulă în geantă, dar să fie de calitate excelentă, decât să ai un set de pensule de o calitate slabă, care să nu te ajute la nimic.

4. Fără cruzime față de animale

Cu materiale sintetice de înaltă calitate disponibile pe piață în zilele noastre, nu mai este nevoie să folosim fire de păr de animale. Un dezavantaj pentru unele persoane care folosesc peri naturali este sensibilitatea la părul de animale. Alergiile asociate cu produsele animale pot fi cauzate de pensule și nu de machiaj.

Etichete