Actualitate

CĂLĂTORIA CU AUTOBUZUL, LA UN ALT NIVEL. Trans Bus introduce sistemul e-ticketing. Ce presupune și cum funcționează

Societatea de transport în comun din Buzău trece într-o nouă etapă. Trans Bus a început implementarea sistemului e-ticketing. Taxatoarele nu vor mai fi prezente în autobuze ci fiecare călător își va valida personal călătoria, fie că folosește bilet sau card de călătorii, cu ajutorul dispozitivelor speciale amplasate în vehicule.

Implementarea noului sistem de taxare se va realiza în două etape. Pentru început, călătoriile gratuite de care beneficiază pensionarii sau elevii vor fi trecute pe carduri speciale, renunțându-se la clasicele abonamente de hârtie. Apoi, într-o nouă etapă, cardurile de călătorii vor fi și la dispoziția celorlalți buzoieni care circulă cu autobuzele Trans Bus.

  • “Etapele operaționalizării sistemului de taxare electronică sunt:
  • – Prima etapă va demara în această săptămână, prin transpunerea abonamentelor actuale pe noul suport (card contactless) pentru categoriile de călători ce beneficiază de gratuități/reduceri pe transportul public local (elevi, pensionari,etc) în A.D.I. Buzău Mărăcineni.
  • – A doua etapă constă în eliberarea cardurilor contactless și pentru călătorii care nu beneficiază de facilități la punctele de emitere și reîncărcare ale Trans Bus, preconizând implementarea acestei etape începând cu luna ianuarie 2021.”, anunță reprezentanții Trans Bus.

Pe lângă cardurile de călătorie, și clasicul bilet va putea fi continuare folosit. Și acesta, însă, va trebui apropiat de dispozitivele speciale din autobuze pentru validarea călătoriei.

“De asemenea, a fost păstrat biletul de călătorie ca opțiune de plată a călătoriei, pentru călătorii ocazionali. Noul bilet de călătorie va fi pe suport de hârtie termică și va fi validat la validatoarele existente în autobuze.”

Cardurile de călătorii vor fi distribuite prin intermediul tonetelor Transbus. În municipiul Buzău sunt 14 astfel de puncte, din care 7 sunt puncte de emitere- încărcare carduri, iar 7 sunt doar pentru reîncărcarea cardurilor.

Atenție, este obligatorie validarea cardului de transport și a biletului de călătorie la fiecare urcare în autobuz.