Actualitate POLITICĂ

EMOȚII, FLORI ȘI FELICITĂRI LA ACORDAREA CERTIFICATELOR NOILOR PARLAMENTARI. Ce angajamente și-au luat

Biroul Electoral Județean Buzău a oficializat, marți, rezultatele scrutinului din 6 decembrie, validând mandatele noilor parlamentari de Buzău și pe cele ale parlamentarilor realeși. Invitați la ora 15,00, la sala de ședințe a Consiliului Județean unde au fost așteptați de reprezentanții BEJ Buzău, doar unii dintre viitorii parlamentari au fost prezenți. Absenții au delegat colegilor de partid sarcina de a le ridica certificatele care dovedesc calitatea de deputat/senator.

În urma scorului obținut, Buzăul va avea 10 reprezentanți în Legislativ, repartizați astfel: PSD-6, PNL -2, USR-PLUS-1, AUR-1.

„ Într-o primă etapă de repartizare  a mandatelor, BEJ a procedat la adunarea coeficientului electoral și la atribuirea mandatelor către competitorii electorali . Din cei 5 competitori electorali s-au repartizat, în această primă etapă, doar 6 mandate, dintre care 5 mandate de deputat și un mandat de senator, iar restul voturilor valabil exprimate au fost valorificate de BEC într-o a doua etapă de competență a acestui for electoral central care, ieri, ne-a comunicat că, în urma redistribuirii, au fost alocate Buzăului și celelalte patru. Potrivit legii, circumscripția nr.10 Buzău are 3 mandate de senator în Parlamentul României și 7 mandate de deputat”, a spus judecătoarea Angelica Miu, președinte BEJ.

Social democrații Lucian Romașcanu și Liliana Sbîrnea, sunt senatorii PSD aflați la al doilea mandat în Senat.

”În primul rând, mulțumesc buzoienilor pentru această mare onoare ce mi-a fost încredițată. Sunt la al doilea mandat de senator. În principiu avem, ca echipă PSD, obiective care țin de Buzău, obiective care plecând de la ideile administrației din Buzău pot fi aplicate la nivel național și avem obiective pe tematica fiecăruia dintre noi, acolo unde suntem mai calificați”,  a spus Lucian Romașcanu, senator PSD..

”Sunt singura femeie care accede ca și parlamentar de la nivelul Buzăului și îmi doresc să continui proiectele începute în primul mandat”, a spus Liliana Sbîrnea.

Din echipa parlamentarilor PSD va face parte anul acesta, pentru prima dată, și Laurențiu Țepeluș pentru care mandatul de deputat înseamnă despărțirea de profesia de bază. Laurențiu Țepeluș urmează să renunțe la postul de director adjunct al Colegiului Național Petriceicun Hașdeu dar și la orele cu elevii.

”Elevii, unii dintre ei, cred că vor suferi pentru că nu o să mai am timp suficient să fiu în fața lor, pentru a le preda. Și mie imi pare rău pentru că sunt un profesor foarte dedicat și orice funcție am avut nu m-a îndepărtat de catedră. În măsura în care voi putea, voi ține legătura cu școala și cu catedra”, a spus Laurențiu Țepeluș.

Momentul a fost unul emoționat și pentru echipa liberalilor. Cei doi câștigători ai alegerilor din 6 decembrie, aflați la primul mandat, deputatul Gabriel Avrămescu și senatorul Vlad Mircea Pufu, au pășit în sală la fel de încrezători ca atunci când și-au depus candidaturile. Întâi de toate, au oferit flori doamnelor din Biroul Electoral Județean.

Atât deputatul Gabriel Avrămescu cât și senatorul Vlad Mircea Pufu i-au asigurat pe buzoieni că proiectele propuse în timpul campaniei electorale vor fi duse mai departe în Parlamentul României și urmărite să se concretizeze.

”Urmează să punem în aplicare toate proiectele despre care am vorbit în această campanie electorală. Am vorbit despre proiecte mari de infrastructură, am vorbit despre dezvoltarea Buzăului . Urmează un proiect care vizează reforma administrativă a statului pentru că e clar că nu mai putem continua în această perioadă cu un sistem administrativ care funcționează din 1968. E nevoie de a reforma toate instituțiile statului, e nevoie de o reîmprospătare și de un restart al administrației publice. Este foarte important să reprezentăm buzoienii cu demnitate pentru că ne-au trimis acolo să-i reprezentăm și nu le vom dezamăgi încrederea”, a spus Gabriel Avrămescu, deputat PNL.

“Primul pas este să le mulțumesc tuturor buzoienilor pentru că mi-au încredințat această demnitate. Sper să fiu și să fim împreună cu echipa liberală acel suflu nou de care societatea buzoiană are nevoie . Să punem competența pe primul plan, aici, în Buzău, pentru că va veni o etapă a reformei administrative, așa cum a spus și colegul meu, și este foarte important să ocupăm locurile cu oameni competenți. Pe de altă parte, nu voi neglija, bineînțeles, nici proiectele pe care le-am prezentat în campanie, mă refer la banca de gene și la proiectul autostrăzii Ploiești-Buzău, astfel încât, după acești patru ani, să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii buzoienilor, atunci când, probabil, voi decide dacă îmi voi continua cariera politică, și s-o fac cu cea mai mare demnitate și libertate a lucrului bine făcut”, a spus Vlad Mircea Pufu.

Echipa parlamentarilor de Buzău este completată de social democrații Marcel Ciolacu, Romeo Lungu și Andi Cristea, și Emanuel Ungureanu de la USR și Nicolae Roman de la AUR. Cei cinci deputați nu au fost prezenți la ceremonia de astăzi. Certificatele lor au fost ridicate de colegi de partid.