Actualitate

Calea ferată de la Cilibia, aflată în reabilitare, ținta hoților. Zeci de componente metalice au fost furate de un localnic, pentru a le vinde la fier vechi

Nici bine nu a fost reabilitată, că a și atras atenția hoților. Vorbim despre calea ferată de la Cilibia, ținta hoților de fier vechi din zonă.

Zilele trecute, un localnic a fost surprins de un angajat CFR în timp ce fura plăci metalice ce urmau să fie montate la calea ferată. Bărbatul a alertat polițiștii, care au demarat cercetări. Oamenii legii au descins la locuința bărbatului din Cilibia. Au descoperit cu buzoianul își făcuse un obicei din a căra piesele de la calea ferată în propria gospodărie. Polițiștii e au găsit zeci de astfel de componente furate din Gara Cilibia. Hoțul intenționa să vândă plăcile metalice la fier vechi.

“Poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Pogoanele au fost sesizaţi de către responsabilul pe linie de mentenanţă a căii ferate cu privire la faptul cu în zona Cilibia a surprins un bărbat în timp ce sustrăgea componente metalice de prindere a traverselor de cale ferata. Poliţiştii au demarat cercetări şi au stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 54 de ani, din Cilibia. Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi sustras în decursul a trei săptămâni 25 de plăci metalice de prindere a traverselor de cale ferată, componente depozitate în imediata vecinătate a căii ferate, pe care acesta ar fi intenţionat să le vândă ca fier vechi.  Componentele metalice au fost descoperite în curtea locuinţei bărbatului şi predate părţii vătămate”, transmite Ipj Buzău.      

Pentru faptele sale, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Pogoanele.