Actualitate

CAMPANIE DE STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU SECȚIA PNEUMOLOGIE! Inițiativă lansată de Crucea Roșie

Lipsa locurilor pentru suspecții COVID-19 este o problemă care se adâncește de la o zi la alta. Pe măsură ce numărul persoanelor care se prezintă la unitățile medicale cu simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2 crește, triajul bolnavilor devine un chin pentru cadrele medicale. Unde să-i izoleze până la venirea rezultatelor testelor, pe cine să întoarcă la domiciliu și pe cine să țină sub supraveghere sunt întrebările pe care ajung să și le pună de multe ori medicii de gardă.

Amenajarea containelor a devenit o soluție foarte bună, mai ales în prag de iarnă, când temperaturile au scăzut, iar în corturi este la fel de frig ca afară, însă nu toate secțiile COVID au astfel de spații. O problemă este la secția Pneumologie unde nu există niciun container, cele mai multe, respectiv 10, sunt în curtea Spitalului Județean, unde de altfel ajung și cei mai mulți suspecți.

Pentru că necesitatea este foarte mare și la secția Pneumologie, Crucea Roșie a demarat o campanie de strângere de fonduri prin care să vină în sprijinul medicilor și pacienților de acolo.

”Crucea Roşie Buzău a lansat o campanie de strângere de fonduri, intitulată „Luptăm în prima linie pentru pacienţi”, care vine în beneficiul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru pacienţii suspecţi de COVID-19 din secţia Pneumologie. Având în vedere riscurile majore de contaminare, pentru ca activitatea secţiei să se poată derula în condiţii de siguranţă, atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale, este absolut necesară dotarea cu containere medicale pentru triajul epidemiologic al pacienţilor.Conducerea spitalului, împreună cu medicul şef de secţie, Dr. Bârcă Nicoleta, au decis, de comun acord, ca acest container medical să fie repartizat către secţia Pneumologie”, anunță Crucea Roșie.

Crucea Roşie Buzău a pus la dispoziție și două conturi, unul în lei și altul în euro, unde se pot face donațiile.
Euro: R003BTRLEURCRT0207019401
Lei: R015BTRLRONCRT0207019406