Actualitate

Campioni la dezbateri. Performanța cu care se mândresc elevii din Buzău

Elevii din Buzău au cuvintele la ei, aduc argumente și știu foarte bine să își susțină punctul de vedere. O demonstrează rezultatele obținute de liceeni la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat” 2022. Elevii buzoieni s-au clasat pe poziții fruntașe. In plus, unul dintre liceenii de la Colegiul Hasdeu a fost selectat în lotul lărgit pentru Campionatul Mondial de dezbateri de anul viitor.

Este vorba despre Luca Cristian Vlad, elev în clasa a X-a la Colegiul Hasdeu. El a participat alături de alți 41 de elevi la etapa de selecție, demonstrând că merită să reprezinte România la competiția mondială. A fost selectat, momentan, în lotul lărgit, având șanse să ajungă la competiția de anul viitor.

“În perioada 18-20 Iulie 2022 a avut loc selecția lotului lărgit al României, în vederea participării la Campionatul mondial de dezbateri pentru elevi (World Schools Debating Championships – WSDC) din 2023. Selecția s-a făcut printr-o probă de baraj, care a constat într-un turneu, susținut în limba engleză, cu moțiuni la prima vedere, la care au participat 42 de elevi, printre care și Vlad Luca Cristian de la Colegiul Național ”B.P. Hasdeu” Buzău, care s-a calificat, urmând a se pregăti cu lotul lărgit al României, din care se vor selecta elevii ce vor participa la Campionatul mondial de dezbateri din 2023”, se arată într-un comunicat de presă al IȘJ Buzău.

Hasdeanul a obținut rezultate foarte bune și la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere şi gândire critică. La fel și ceilalți tineri din municipiu Buzău și orașul Nehoiu, participanți la olimpiadă. Atât la secțiunea ”avansați”, cât și la ”începători”, liceenii buzoieni au demonstrat că sunt extrem de talentați.

“În clasamentul individual pe vorbitori, după rundele preliminare, județul Buzău a obținut două mențiuni, prin elevii Vlad Luca Cristian, locul 7 la secțiunea ”avansați” și Caloian Denisa Ștefania, locul 20 la aceeași secțiune. De asemenea, echipele formate din elevii buzoieni s-au clasat pe locul 8 la secțiunea ”avansați”, iar la secțiunea ”începători”, pe locul 12 (echipa TDI 20) și locul 40 (echipa TDI 19).”

La etapa națională a limpiadei au participat 288 elevi din 40 de județe și Municipiul București. Județul Buzău a fost reprezentat de 9 elevi de la Colegiul Național ”B.P. Hasdeu”, Colegiul Eminescu, Colegiul Economic Buzău și Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” Nehoiu.