Actualitate

Trafic de droguri în stradă, în plină zi? Ce au descoperit jandarmii în timpul unei misiuni de patrulare, în municipiul Buzău

Misiune cu un final neașteptat. În timp ce era în patrulare, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău a observat cinci persoane care se manifestau gălăgios. Cum una dintre persoanele respective avea un comportament deviant, aparent în stare de ebrietate, jandarmii s-au apropiat și i-au legitimat, moment în care și-au dat seama că de fapt situația ar putea fi foarte gravă.

”În data de 01.08.2022, un echipaj de jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, aflat în misiunea de patrulare pe raza municipiului Buzău, a observat cinci persoane care se manifestau gălăgios, una dintre acestea având un comportament deviant, aparent în stare de ebrietate. Atunci, jandarmii au trecut la interceptarea și legitimarea persoanelor”, informează IJJ Buzău.

Nu mică le-a fost surprinderea ca, în urma controlului, jandarmii să găsească, asupra acelei persoane care avea un comportament neobișnuit, o cantitate de substanțe interzise. De asemenea, verificările făcute în autoturismului acestuia a scos la iveală și alte obiecte asociate cu traficul și consumul de droguri.

”În urma efectuării controlului corporal preventiv și controlului autovehiculului, au fost depistate substanțe susceptibile de a fi interzise la deținere, posibil din categoria drogurilor de mare risc, precum și alte obiecte care comportă suspiciunea rezonabilă că au fost folosite în activități asociate traficului și consumului de droguri”, au mai spus reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

În cauză, au fost întocmite actele de depistare, care, împreună cu bunurile și substanțele ridicate în vederea confiscării, au fost predate Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate Buzău pentru continuarea cercetărilor.