Actualitate SĂNĂTATE

Centre de testare gratuită COVID-19, în județul Buzău. Unde și cine poate solicita analiza

După o relaxare aproape totală în ceea ce privește măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2, numărul cazurilor de COVID este în creștere. Zilnic, peste 100 de persoane din județ sunt confirmate cu noul coronavirus. Astăzi sunt 117 cazuri noi, fiind vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 2 luni și 89 ani. În contextul trendului ascendent, a crescut și numărul persoanelor internate.

“Deocamdată, tabloul este unul liniștit.  Azi 57 de bolnavi la Spitalul Județean și 27 la Râmnicu Sărat, 4 la ATI Buzău. Dacă azi au fost raportate 117 cazuri noi, mâine vom avea 130 de infectări noi”, spune prefectul Daniel Țiclea.

Pentru a evita o explozie de cazuri, autoritățile au decis să ofere posibilitatea unui număr cât mai mare de buzoieni de a se testa, pentru a ști dacă sunt sau nu infectați. Pentru asta, în județ vor funcționa 4 centre de testare destinate buzoienilor care prezintă simptome de COVID-19. Aici se va putea prezenta orice persoană care are semne specifice de boală și care va fi testată gratuit. Se vor putea face inclusiv teste PCR fără a plăti vreun leu, a anunțat, la FOCUS Tv, prefectul Daniel Țiclea.

“Vom avea 4 centre de testare a cetățenilor, numai cetățeni care prezintă simptome vizibile. Cele 4 centre de testare gratuită a cetățenilor cu simptome se suprapun cu locațiile unde sunt centre de evaluare,respectiv Gârlași,Spitalul Smeeni, Spitalul Nehoiu și Spitalul Râmnicu Sărat. La Gârlași centrul va deveni funcțional de luni, 8 august, însă celelalte 3 centre deja deschise. DSP a livrat deja kituri pentru testare, iar dacă unele persoane au simptome mai intense, se va putea recolta probe pentru test PCR. Programul de funcționare este următorul: la Smeeni între orele 10:00-16:00, la Nehoiu 24 de ore din 24, iar la Râmnicu Sărat, deocamdată, doar de la 16:00 la 18:00.”