Actualitate

(FOTO&VIDEO) Când ar putea fi rezolvată problema haitelor de câini de pe străzile Buzăului

Problema critică înregistrată la nivelul municipiului Buzău, unde serviciul de ecarisaj nu mai funcționează din cauză că nu are medic veterinar, s-ar putea rezolva în doar câteva zile. De săptămâna viitoare, hingherii ar putea ieși din nou să prindă câinii agresivi de pe străzile orașului. Medicul cu care municipalitatea a bătut palma pentru a profesa la padoc mai așteaptă un singur aviz pentru a putea începe activitatea.

”Suntem în procedură mai avem practic un aviz de la București de obținut, de la Colegiul Medicilor Veterinari,  care au făcut și Inspecție aici la fața locului, la clinică, la laboratorul din Simileasca, unde este și padocul de câini, și sper ca până la sfârșitul săptămânii să avem deja toate hârtiile în regulă astfel încât să putem, împreună cu acest medic veterinar, să începem să adunăm câinii de pe străzi. Sper ca de săptămâna viitoare noul medic veterinar să intre și să înceapă să adune toți câinii care sunt semnalizați ca violenți. Dumnealui ca medic veterinar este cel mai măsură să constate dacă un câine este agresiv, a declarat, la Focus TV, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Între timp, în contextul în care serviciul de ecarisaj nu funcționează, câinii de pe străzile municipiului Buzău s-au înmulțit semnificativ.

Faptul că patrupedele s-au înmulțit este recunoscut și de primarul Toma, potrivit căruia buzoienii au sesizat, în ultimele săptămâni,  prezența maidanezilor pe aproape toate străzile municipiului.

”Câinii în Buzău s-au înmulțit, ne vin câini și de la țară, este o realitate. Am avut foarte multe sesizări, vin și la mine, pe Buzău City Report, vin și la Poliția Locală și direct la Urbis, chiar și aici, la Ghișeul Unic. Bineînțeles că de fiecare dată trimitem oameni acolo, dar neavând nici o garanție că vor și prinde acei câini. Se duc oamenii, pun aceste cuști și așteaptă, dar câinii din zona aia sunt sătui, nu poți face nimic. Oricum, sunt foarte mulți, credeți-mă. Nu la fel de mulți ca în 2016, când am venit la primărie. Atunci, în prima zi în care am venit, era în luna iunie, am numărat din față de la primărie 24 de câini numai pe platoul Dacia”, a mai spus edilul-șef al Buzăului.

Chiar la începutul acestei săptămâni o buzoiancă a povestit, pentru Șansa News, cum a fost la un pas de a fi mușcată de doi câini, într-o zonă centrală a municipiului, în timp ce se îndrepta spre serviciu. Doar prezența de spirit a ajutat-o să scape de atacul animalelor. Detalii găsiți AICI.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Câinii fara stapan vor disparea cand oamenii vor da dovada de responsabilitate si bun-simț. Ca sa fiu mai explicită: niciodata. Bietele suflete nu apar pe lume fiindca vor. Se nasc si sunt aruncate ca niste gunoaie de măria sa omul. De ce trebuie omorâți? Si oamenii omoara si fac cativa ani de puscarie si gata: problema s-a rezolvat. Personal prefer sa contribui la intretinerea uni padoc decat la intretinerea unui criminal. Oricum nu ma aude nimeni.