Actualitate

Când cafeaua devine sursă de inspirație. E incredibil ce poate face o buzoiancă din boabele aromate de cafea (FOTO)

Singura aromă care ne binedispune, încă de la primele ore ale dimineții, este cea a cafelei. Dar, nu despre cum se prepară cafeaua vrem să vorbim astăzi, ci despre idei de decorațiuni confecționate din micile boabe aromate.

Veronica Gheorghe locuiește în Poșta Câlnău, dar lucrează la mall, la un magazin de confecții bărbați. Până aici, nimic ieșit din comun. Însă, dincolo de programul său de la serviciu,  Veronica Gheorghe are o mare pasiune, aceea de a confecționa din boabele de cafea decorațiuni care mai de care mai inedite și interesante.

Cu o imaginație debordantă și cu o răbdare de fier, Veronica Gheorghe lipește boabă lâgă boabă   și ajunge să confecționeze din circa 200 de grame de cafea obiecte de-a dreptul spectaculoase, ideale pentru a fi expuse într-o locuință, indiferent de stilul abordat de proprietar, ori pentru a fi făcute cadou.

„Totul a început în urmă cu 3 ani când am văzut un obiect decorativ pe care literele nu erau scrise cum trebuie. Atunci am zis că vreau eu să fac mai mult de atât. M-am ambiționat și am refăcut de la zero obiectul respectiv, dar cu litere impecabile, așa cum ar fi trebuit să fie, mai ales că era un obiect cumpărat, costase o anume sumă de bani. Apoi, ironia sorții a făcut ca la câteva zile distanță să-mi rup piciorul și să fiu imobilizată o vreme. Atunci a fost momentul în care am găsit oportun să încep să experimentez, să lucrez, să-mi perfecționez tehnica pe care am fost surprinsă să aflu că o am, cu atât mai mult cu cât nimeni din familia mea nu are vreun astfel de talent”, povestește Veronica.

Buzoianca spune că încet, încet a început să facă litere pentru camerele copilașilor, să îmbrace într-un mod inedit sticle pentru diverse cadouri, totul culminând cu articolele confecționate din boabe de cafea.

” Pentru un aranjament din boabe de cafea am nevoie de circa 200 de grame , nu contează ce fel de cafea, ci doar bobul să fie întreg. Lipesc bob de bob cu un pistol de lipit cu silicon aștept să se usuce, totul ține de răbdare, îndemânare și imaginație. Un aranjament confecționat din boabe de cafea durează să-l fac cam 2-3 zile pentru că trebuie să se usuce boabele lipite. Procedeul este următorul: dacă vreau să ornez cu cană, dezinfectez cana, folosesc bandă dublă adezivă,  îmbrac în sfoară cana apoi aplic cu tâlc boabele de cafea. La o cană folosesc cam 200g de boabe de cafea. ”

Boabele de cafea pot fi lipite pe orice fel de suport: pe căni, farfurii, pe bucăți de placaj, pe pânză de sac sau carton, pe sticle, linguri ori furculițe.

O altă idee bună este aceea de a decora ramele de fotografii cu boabe de cafea.

Veronica spune că face aceste obiecte pentru prieteni și familie. Unele aranjamente confecționate din boabe de cafea au ajuns chiar în străinătate, în Italia, în Anglia sau Germania.  Pentru că reacțiile au fost mereu pozitive, ea ia în calcul ca pe viitor să treacă la un alt nivel și să transforme pasiunea sa într-o mică afacere artizanală.