Actualitate POLITICĂ

CANDIDAȚII PSD LA MUNICIPIU: UN FARMACIST, UN TÂNĂR CARE A STUDIAT ÎN STRĂINĂTATE, UN MASTER CHEF ȘI … DOI PNL-IȘTI! Vezi aici lista completă

Cu o echipă complet diferită, cu tineri care au performat în domeniile în care s-au calificat, PSD și-a fixat un obiectiv clar la alegerile locale de luna viitoare. La Buzău, social democrații vor să obțină nu doar fotoliul de primar al municipiului reșdință de județ ci și să-și asigure o majoritate covârșitoare în Consiliul Local.

Primarul Constantin Toma, alături de câțiva dintre social democrații care se regăsesc pe primele locuri pe lista de consilieri municipali, a depus luni la Biroul Electoral Municipal listele cu candidaturi. Cu o listă întocmită după criterii bine stabilite, Constantin Toma vine la alegerile locale cu o echipă complet diferită față de cea de acum 4 ani. Cu excepția viceprimarului Ionuț Apostu, pe primele locuri sunt trecuți tineri care nu au mai făcut parte din Consiliul Local dar care vor să pună umărul la dezvoltarea Buzăului.

“Vin cu o echipă nouă, o echipă care nu mai seamănă aproape deloc cu ceea ce a fost înainte. Încerc și eu la Buzău, încearcă și domnul președinte Ciolacu la nivel central, o reînnoire a partidului cu oameni care chiar dacă nu au fost în PSD au studii importante, rezultate importante. Deci, o formulă cu mulți tineri, dar în același timp o combinație zic eu foarte fericită între tinerețe, ambiție, creativitate și experiență. Mai sunt în a doua parte a listei consilieri aflați în funcție. Unii s-au supărat, dar asta este, am considerat că este foarte important pentru viitorul partidului să facem această mișcare pentru viitorul Buzăului, a PSD-ului, pentru că există această imagine de partid, haideți să spunem mai așa, nu prăfuit că se supără Marcel Ciolacu, mai într-un fel. Vom câștiga cu siguranță 16 fotolii de consilieri.”, a declarat Constantin Toma.

 Pe de altă parte, în tabăra PSD au trecut și doi consilieri liberali, care au decis să părăsească PNL și să continue, alături de social democrați, proiectele pentru Buzău.

“Venim și cu o premieră: George Vlad și Șerban Nicolae, oameni care au realizat ceva în viață, e adevărat că vin din partea PNL. Dar noi am avut multe defecțiuni în PSD. Când ți-era lumea mai dragă, ori lipseau, ori votau împotrivă proiecte improtante. Am reușit cu acești doi domni consilieri, m-au ajutat la proiecte importante pentru Buzău, proiecte de dezvoltare, de reabilitare.”

Șerban Nicolae, consilier liberal cu state vechi, spune că a plecat săptămâna trecută din PNL și s-a alăturat social democraților din dorința de a participa la implementarea proiectelor pentru dezvoltarea orașului.

“Sunt consilier local municipal cu 3 mandate. Am constatat că domnul Constantin Toma a încercat și chiar vrea să facă în continuare ceva pentru Buzău. M-am alăturat domniei sale pentru că dânsul de departe va fi noul primar dar are nevoie și de Consiliu. Și am zis hai să pun mâna. Chiar dacă s-au supărat colegii mei de la PNL, eu am un jurământ pentru buzoieni și vreau să-l respect.”

În rest, Constantin Toma a trecut pe lista de consilieri locali municipali numele unor tineri de până în 40 de ani, care au făcut performanță în diverse domenii. Oana Gheorghiu, farmacist, Mădălina Munteanu, medic stomatolog, Laurențiu Țepeluș, consilier local municipal și în actualul mandat, Teodor Cojocaru, un tânăr inginer de 36 de ani, Cristinel Dobre, bucătar. De asemenea, pe listă se regăsește și Oana Matache, o tânără psiholog care a studiat în străinătate și care s-a întors recent la Buzău.

“Mă bucur foarte mult să fac parte dintr-o echipă tânără și sunt convinsă că vom reuși împreună să dezvoltăm și mai mult Buzăul și este foarte important să ni se acorde această încredere tuturor, domnul primar deja o are din partea cetățenilor, dar dânsul are nevoie de noi toți pentru a duce proiectele la capăt.”

Un alt loc pe lista PSD Buzău îl ocupă Cristinel Dobre, un renumit bucătar din Buzău, medaliat cu aur la numeroase competiții internaționale.

„Sper ca noi toți, împreună cu domnul primar, să facem mult mai multe pentru oraș. Să continuăm ceea ce dânsul a început și să punem umărul la dezvoltarea orașului. Eu voi pune umărul la dezvoltarea orașului pe partea gastronomică, cultură, ceva de genul rețete demult uitate.”

Seniorul de pe lista de consilieri municipali a PSD Buzău este Aurel Gubandru, un social democrat cu experiență în politică și la vârful mai multor societăți.

După ce și-a prezentat echipa cu care va merge în fața buzoienilor la alegeri, primarul Constantin Toma le va prezenta în săptămânile următoare și planul pentru dezvoltarea Buzăului în următorii 4 ani. Fiecărui viitor consilier îi va reveni un anumit segment din acest plan, de care va trebui să se ocupe în detaliu.