Actualitate POLITICĂ

PSD A RACOLAT DOI PNL-IȘTI, CONSILIERI LOCALI, PENTRU CLM! Pe 27 septembrie încheie la PNL mandatul și pornesc consilieri la PSD

Politica buzoiană continuă să ia prin surprindere observatorii politici. În municipiul Buzău pare că avem de-a face cu o premieră națională în ceea ce privește racolările politice, în sensul că situația este exact invers față de trendul național. Concret, dacă la nivel național PSD, prin liderii săi se plânge că PNL îi șantajează aleșii pentru a candida pe listele liberalilor la locale, aici situația este inversată. Mai precis, PSD a prezentat luni pe lista pentru CLM doi consilieri în funcție din PNL. Este vorba despre Șerban Nicolae, zis Bumbaraț, și George Vlad, directorul Palatului Copiilor. De altfel, cei doi au fost prezenți la depunerea candidaturilor și chiar au dat declarații presei.

În aceste condiții, este de urmărit ce reacție va avea conducerea Organizației Județene a PNL față de această situație, mai ales că atât Șerban Nicolae, cât și George Vlad, sunt în interiorul mandatului de consilieri locali pe locurile PNL. În astfel de cazuri, filialele județene procedau la excluderea din partid și, evident, la ridicarea sprijinului politic. Mai simplu spus, în mod normal PNL ar trebui să-și recupereze cele două mandate și să pună în mișcare procedura de mai sus. Numai că e foarte posibil ca atât Nicolae cât și Vlad să conteste excluderea și astfel să se treacă peste data alegerilor din 27 septembrie.

Cât despre social democrați, aceștia, inclusiv prin vocea liderului Marcel Ciolacu, s-au plâns că liberalii le racolează primarii și chiar au spus că depun plângeri penale pentru șantaj pe numele unor lideri PNL.