Actualitate

Canicula persistă întreaga săptămână. Prognoza meteorologilor pentru zilele următoare

Urmează zile din ce în ce mai călduroase. În fiecare zi, săptămâna aceasta, mercurul din termometre va urca până la 39 de grade, la umbră, inclusiv în județul Buzău.

Meteorologii au emis prognoza pentru Muntenia până la finele săptămânii, anunță Instituția Prefectului Buzău. Astfel, urmează cel puțin 4 zile toride dar și nopți cu aer la fel de sufocant. Temperaturile pe timpul nopții vor fi chiar și de 22 de grade. Doar la munte va fi ceva mai bine, unde, după amiaza, sunt așteptate ploi și vijelii.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 29.07.2021 ORA 09 – 30.07.2021 ORA 09

Valul de căldură va persista, disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unități) și va fi caniculă în aproape toată regiunea. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 39 de grade, iar cele minime între 17 și 22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă în a doua parte a zilei, îndeosebi în zona deluroasă, vor fi înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și grindină și, izolat, averse.

LA MUNTE

Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 30.07.2021 ORA 09 – 31.07.2021 ORA 09

Vremea se va menține caniculară pe arii extinse, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade.

LA MUNTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, când pe arii restrânse vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și, izolat, averse și condiții de grindină. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât mediile climatologice.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 31.07.2021 ORA 09 – 01.08.2021 ORA 09

Va fi caniculă pe arii extinse, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în toată regiunea. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi la deal, unde, izolat, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

LA MUNTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, când pe arii restrânse vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și condiții de grindină. Temperatura aerului se va menține la valori mai ridicate decât mediile climatologice.