Actualitate

CĂPRIOARĂ, SALVATĂ, ÎN ULTIMUL MOMENT, DIN GHEARELE UNUI URS! S-a întâmplat la Poieni. Cum s-a încheiat întreaga întâmplare

Urșii au atacat din nou astăzi. De data aceasta la ieșire din satul Poieni, în apropiere de Drumul Național 10. Prada a fost un pui de căprioară pe care sălbăticiunea l-ar fi urmărit din pădure și până pe marginea drumului, unde a reușit să –l prindă. Din fericire, fiara sălbatică a fost oprită înainte de a-și devora prada chiar de fostul primar din Colți care trecea cu mașina prin zonă.

Urșii atacă din toate părțile. După ce locuitorii din Bisoca au anunțat numeroase atacuri pentru care a fost întocmit chiar și un dosar pentru obținerea de la Ministerul Mediului aprobarea pentru împușcarea celor două animale care dă târcoale comunei, astăzi fostul primar din comuna Colți a fost martorul unui atac de urși în satul Poieni. Totul s-a întâmplat în această dimineață când fostul edil trecea cu mașina pe drum, iar la un moment dat, chiar pe marginea drumului, în fața unei gospodării un urs se năvălea asupra unui pui de căprioară pe care îl urmărise din pădure.

”Conduceam și a un moment dat m-am uitat în stângă și atunci am văzut un urs pe o căprioară. Până m-am dat jos din mașină el a fugit, iar căprioara a rămas . Avea piciorul rupt. Am sunat imediat la 112. La Poieni , unde se face din DN!0 către Vălenii de Munte, la 500 de metri de DN10, era chiar la poarta unei gospodării. Venea din pădure. Era acolo un gard din plasă și cred că acolo și-a rupt căprioara piciorul și  a putut ursul să prindă puiul de căprioară”, a povestit Pavel Petrișor Rădulescu.

Fostul edil a sunat imediat la 112, iar în mai puțin de jumătate de oră acolo a ajuns un echipaj al Poliției. Din fericire, puiul de căprioară a scăpat cu viață, iar rănile pe care i le-a provocat fiara sălbatică vor putea fi tratate, cel puțin din ceea ce se poate vedea pe imaginile postate de salvatorul lui.

”Puiul are piciorul rup și puțin rănit la spate. Atunci începea să-l mănânce. Eu cred că l-am salvat , așa zic. Sperăm că se va face bine. Medicii veterinari vor decide. Iubesc animalele. E o vietate și ursul și căprioara , toți trebuie să trăiască, dar m-a durut când l-am văzut că era călare pe căprioară și voia să o omoare”, spune fostul primar.

Atacuri ale urșilor sunt foarte dese în această perioadă. O problemă gravă este în comuna Bisoca  , acolo unde AJVPS Buzău a trimis către Ministerul Mediului o solicitare pentru obținerea unei derogări de extragere prin împușcare celor două animale care atacă în mod repetat. Răspunsul autorităților a fost însă unul negativ pe motiv că s-a terminat cotele de extragere aprobate, astfel că, în continuare, locuitorii din Bisoca trebuie să se apere cum pot de fiarele sălobatice. Atacuri au fost în această perioadă la Colți.