Actualitate Divertisment

Caravana Știință și Imaginație ajunge la Buzău. Alexandru Mironov, unul dintre invitați

Roboți și experimente, explorări astronomice și realitate augmentată, concursuri și multe altele. Este ceea ce îi așteaptă pe buzoienii de toate vârstele timp de două zile, pe 9 și 10 iunie, într-un adevărat spectacol al științei ce va avea loc la Buzău.

Caravana Știință&Imaginație, un eveniment organizat de revista Știință&Tehnică, Asociația SCIENCE&TECHNOLOGY, Primăria Buzău, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău și Asociația Culturală Pe Bune, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Buzău, își propune să atragă tinerii  către științele exacte. Oameni de știință și cercetători așteaptă timp de două zile publicul cu o serie de expoziții, dar și demonstrații de tehnologie, experimente, prezentări științifice și observații astronomice.

Un cunoscut promotor al științei și tehnicii, dar și al fenomenelor pe care știința nu le-a putut explica încă, Alexandru Mironov, va fi prezent la Buzău.

Evenimentul începe cu lansarea unui nou număr al revistei Știință&Tehnică, o prezentare de vechi instru­mente de navigație, dar și o conferință a lui Alexandru Mironov.

Publicul larg e așteptat în Parcul Tineretului, de la ora 17.30, unde vor fi mai multe ateliere, de la știință distractivă la observații astronomice:

  • Atelier de astronomie pentru copii cu Adina Soare
  • Atelier de animație cu Bogdan Mihăilescu
  • Atelier ludic cu Aurel Iftene
  • Atelier Arduino cu Abibula Aygun
  • Atelier de robotică – cluburile buzoiene
  • Atelier de rachetomodele – clubul de la Palatul Copiilor Buzău

De asemenea, vor fi proiecții de filme NASA și de animație și multe alte surprize. Un program similar va fi și vineri, 10 iunie, doar că acesta va fi ceva mai scurt, între 9.30 – 12.30.