Actualitate SĂNĂTATE

CARAVANE MOBILE PENTRU VACCINAREA POPULAȚIEI DIN SATELE IZOLATE. Au fost identificate localitățile unde este nevoie de echipele de medici. Când vor porni la drum

vaccin

În curând, caravane mobile vor ajunge în cele mai îndepărtate sate din județul Buzău pentru a imuniza anti COVID persoanele care nu se pot deplasa sau alte categorii de buzoieni al căror acces la un centru fix este limitat.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat deja la Centru aprobare pentru constituirea unor astfel de caravane care să meargă și să administreze vaccinul anti coronavirus bătrânilor și altor persoane care nu au posibilitatea să ajungă la un centru de vaccinare. De asemenea, au fost identificate și zonele în care este nevoie să ajungă echipele de vaccinare. Urmează ca populația din aceste localități să fie chestionată cu privire la vaccinare, și să fie întocmite listele cu cei care doresc să primească serul.

“Buzăul a solicitat caravane mobile pentru zonele îndepărtate, greu accesibile, cu populație îmbătrânită, care nu își poate permite deplasarea. Bineînțeles, cu ajutorul UAT- urilor și CJSU, trebuie să ajungem în acele zone și, alături de medicii din teritoriu, să putem să vaccinăm populația. Există zone îndepărtate precum Chilii, Brătilești, zone din Pârscov, anumite sate din Lopătari, Gura Teghii, Siriu. Deja am conturat aceste localități, vom lua legătura cu primarii pentru a-i determina să intervină în chestionarea populației în legătură cu acordul pe care îl au pentru practicarea acestui vaccin.”, a declarat în emisiunea Focus News de la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău,

Echipele care vor merge în județ și vor imuniza populația din satele izolate se vor forma din medici și asistente care lucrează deja în centrele fixe.

“Mijlocul de transport este asigurat de CNCAV, echipele sunt asigurate de noi, din centrele fixe se desprind persoane care să facă parte din aceste echipe, alături de un paramedic care va trebui să lucreze alături de echipa medicală la supravegherea postvaccinală a populației. În funcție de mărimea județului se va decide, credem că mai mult de 2 caravane nu vom avea.”

Reprezentanții DSP Buzău estimează că aceste caravane de vaccinare vor putea porni la drum, cel mai târziu, în luna mai.