Actualitate

REABILITAREA STRĂZII TRANSILVANIEI INTRĂ ÎN LINIE DREAPTĂ. Când vor începe lucrările și ce restricții vor fi impuse

Reabilitarea a trei mari artere din municipiul Buzău a intrat în linie dreaptă. A fost predat amplasamentul lucrării, iar de săptămâna viitoare vor începe și lucrările efective.

Bulevardele Unirii și Industriilor, dar și strada Transilvaniei, vor fi transformate, pe rând, în adevărate șantiere. Pentru început, muncitorii vor acționa pe strada Transilvaniei și Bulevardul Industriei. Lucrările vor începe fix peste o săptămână, a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu, printr-un mesaj postat pe Facebook. Potrivit proiectului, Strada Transilvaniei ar trebui să capete o altă față și să fie modernizată până la finele anului. Între timp, lucrări ample se vor executa anul acesta și pe Bulevardul Industriei. Iar în primăvara anului viitor va veni rândul Bulevardului Unirii să fie transformat în șantier și să fie reabilitat.

“Astăzi, în zi cu mare semnificație pentru istoria urbei noastre, ziua patronului spiritual Sf Mucenic Sava de la Buzău, a fost predat amplasamentul pentru cel mai amplu proiect european, asfaltarea bulevardelor Unirii, Industriilor si str Transilvaniei! La sediul constructorului am avut o primă ședință de lucru cu echipa de proiect, cu toți posesorii de utilități, apoi cu agenții economici din zona Industrială pentru că ne dorim ca pe durata lucrărilor să nu perturbăm activitatea economică! Lucrările vor începe luni, 19 aprilie cu primele două santiere, Transilvaniei (segmentul Fabrica de bere-str Bazalt) și B-dul Industriei (segmentul rond Str Spatarului-str Aurel Vlaicu).”

În aceste condiții, buzoienii care locuiesc în aceste zone, sau care au de rezolvat anumite probleme aici, trebuie să respecte o serie de reguli ce vor fi impuse de luni, 19 aprilie. Pe anumite tronsoane din cele două artere vizate de lucrările de modernizare, parcarea va fi interzisă în următoarele 3 luni. AUtoritățile anunță că cine nu se va conforma se va trezi cu mașinile ridicate de echipele URBIS SERV.

“Având în vedere începerea lucrărilor proiectului ”Reabilitare infrastructură rutieră, inclusiv piste pentru biciclete, pe coridoarele deservite de transportul public în Municipiul Buzău”,  Primăria municipiului Buzău aduce la cunoștință participanților la traficul rutier și pietonal instituirea, începând cu data de 19.04.2021 orele 08.00, a unor măsuri și restricții de circulație pe strada Transilvaniei și B-dul Industriei, după cum urmează:

  • -interzicerea parcării autovehiculelor pe carosabil și trotuar pe strada Transilvaniei  ( tronsonul Fabrica de Bere – strada Bazalt),  pentru o perioadă de 3 luni de zile,
  • – interzicerea parcării autovehiculelor pe carosabil și trotuar pe Bdul Industriei   ( tronson Rond DUCTIL – GEROM SA).
  • -ridicarea autovehiculelor parcate pe carosabil sau trotuar,pe tronsoanele menționate, în caz de neconformare.”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Municipiului Buzău.

Reabilitarea celor 3 mari artere din municipiu se va realiza cu fonduri europene, valoarea proiectului fiind de peste 18 mil. euro.