Actualitate

CEA MAI MARE AMENDĂ DATĂ DE LA ÎNCEPUTUL CRIZEI SANITARE PENTRU O PETRECERE ÎN AER LIBER. Parcă au uitat de pandemie

Amendă record pentru un operator economic care în week-end a organizat în satul buzoian Gura Câlnăului un eveniment în aer liber la care au participat sute de tineri, mulți fără a respecta regulile sanitare. 46.500 de lei este suma totală pe care o va avea de plătit organizatorul evenimentului, care, dacă va fi prins încă o dată călcând strâmb,  riscă să se aleagă cu activitatea firmei suspendată.

Evenimentul din week-end a avut loc în satul Gura Câlnăului, la o locație în aer liber, amenajată pe o suprafață de circa 4000 de metri pătrați.

Sub denumirea ”Brunch în livadă”, organizatorul evenimentului a adunat în același loc, sute de tineri din Buzău.  Întrucât pe durata desfășurării evenimentului, autoritățile au constatat abateri, atât în context pandemic, cât și din punct de vedere al activității societății dincolo de criza sanitară, administratorului i-au fost aplicate sancțiuni totale în cuantum de 46.500 de lei. Sancțiunile au fost aplicate  de Poliție, de Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, de Inspectoratul Teritorial de Muncă, de Jandarmerie și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Într-un comunicat remis de prefectul județului se arată că dacă abaterile constatate nu vor fi remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activității operatorului economic.