Actualitate

Toamnă în loc de vară. 5 grade la Bisoca. Ce temperaturi s-au mai înregistrat în Buzău, la început de iunie

Temperaturi de toamnă târzie, la început de iunie.

În județul Buzău, s-au înregistrat marți, 1 iunie, dar și miercuri, 2 iunie, va fi la fel, temperaturi cu mult mai scăzute decât normalul perioadei. Practic, au fost valori specifice mai degrabă lunii noiembrie, nicidecum lui iunie, lună în care erau în anii trecuți peste 25 chiar 30 de grade.

La Bisoca, s-au înregistrat marți doar 5 grade Celsius, temperatură care a persistat pe mai tot parcursul zilei. Vântul a suflat la rafală cu o viteză de până la 70 de km la oră, ceea ce a întețit senzația de frig. Nici miercuri nu e mai bine la Bisoca unde sunt doar 6 grade și nu sunt șanse să se mai încălzească pe parcursul zilei.

La stația meteo de la Pătârlagele au fost marți 10 grade Celsius, iar miercuri dimineață e mai frig, sunt doar 8 grade, la ora postării acestei știri. Şi la staţia meteo din Rm. Sărat au fost temperaturi cu mult sub media valorilor termice specifice acestei perioade. Marți, minima a fost de 11, 8 grade, iar miercuri, sunt, la ora 11.00, 10,5 grade Celsius.  

În municipiul Buzău, minima zilei de 1 iunie a fost de 10.7 grade Celsius iar miercuri dimineață a fost de 11 grade. Pe parcursul zilei sunt așteptate ploi si temperaturi în jurul valorilor de 15-16 grade.

Meteorologii spun că temperaturile din aceste zile înregistrate în județul Buzău sunt rare pentru luna iunie, însă își aduc aminte că au mai fost ani cu vreme la fel de capricioasă.

Vestea proastă este că luna lui cireșar va fi capricioasă și în următoarele săptămâni. Conform prognozelor, temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât valorile normale specifice acestui interval și sunt așteptate, în continuare, precipitații.

Vara își va face simțită prezența, în adevăratul sens al cuvântului, abia la sfârșit de iunie. Atunci sunt așteptate primele zile cu adevărat călduroase.

Etichete