Actualitate

CÂTE CADRE DIDACTICE AU FOST VACCINATE ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ, CÂTE S-AU INFECTAT CU CORONAVIRUS

Aproximativ 320 de cadre didactice din Buzău au fost vaccinate cu prioritate, în ultima săptămână.

Majoritatea au primit vaccinul AstraZeneca și doar cei care au peste 55 de ani au primit serul de la Pfizer. Listele pentru cei care vor dori să se vaccineze anti-COVID rămân deschise, spune inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu:

La centrul de vaccinare special destinat pentru personalul din învăţământ, săptămâna trecută şi săptămâna aceasta, mai exact până ieri, s-au vaccinat aproximativ 300-320 de persoane. Lista este deschisă. Vom vedea dacă mai sunt solicitări şi în măsura în care pot fi onorate de către DSP, cu siguranţă, se vor aproba.”

Celor circa 320 de cadre didactice care s-au vaccinat cu prioritate în centrul amenajat la Casa Corpului Didactic li se adaugă profesorii care sunt programați în platformă și care s-au imunizat în celelalte centre din județ. Autoritățile din învățământ spun că până la acest moment, circa 40-50 la sută din angajații din școli s au imunizat anti-COVID.

” Mare parte dintre colegii mei urmează vaccinarea conform planificării făcute pe platforma de vaccinare. Cred că ne apropiem de un procent de 40-50 la sută, personal din sistemul de învățământ care și-a făcut vaccinul. Numărul acestor solicări și al colegilor care doresc a se vaccina e într-o ușoară creștere”, a mai declarat Meiroșu.

De la debutul celui de-al doilea semestru școlar, când elevii au revenit în bănci iar profesorii la catedră, 25 de copii au fost confirmați cu coronavirus, dar și 12 cadre didactice și 2 nedidactice. Urmare a confirmării acestor cazuri de COVID-19, 11 clase au fost trecute în online pentru 2 săptămâni.