Actualitate

PROMOȚIA PANDEMIEI DE LA BOBOC! Zeci de tineri vor să fie piloți. Ce le-a transmis șeful Statului Major al Forțelor Aeriene

Zi festivă la Baza Aeriană Boboc. Aproximativ o sută de absolvenți ai Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” au absolvit cursul de bază al Bazei Aeriene Boboc în urma căruia au dobândit meseriile la care au visat. Deși pandemia a impus organizarea festivității de absolvire într-un cadru restrâns, fără familie și prieteni, militarii au fost felicitați și aplaudați de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană.

26 februarie 2021 este ziua pe care, cu siguranța, o sută de tineri nu o vor uita niciodată. A fost ziua în care au primit diploma care atestă un pas important în împlinirea profesională. Este noua generația de absolvenți ai Bazei Aeriene Boboc, tineri care s-au pregătit în meserii rare dar extrem de atractive și provocatoare. Este vorba despre specializări precum controlor de trafic aerian, meteorologie, radiolocație, rachete și artilerie antiaeriană.

Festivitatea a fost organizată chiar la Baza aeriană Boboc, iar militarii au fost felicitați și aplaudați chiar de de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană.

” Nu știu câți dintre dumneavoastră ar face astăzi schimb cu mine, eu aș face schimb cu oricare dintre dumneavoastră. Mi-aș dori să îmi încep cariera pe radare moderne, operând rachete de ultimă generație sau asigurând executarea misiunilor cu platforme care asigură supremația aeriană”, a spus șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană.

În cadrul evenimentului,  tinerii sublocotenenți au fost felicitați și de comandantul Bazei Aeriene,  generalul de flotilă aeriană Ovidiu Bălan.

“Dați dovadă de aceeași seriozitate, rămâneți profesioniști, respectați în continuare valorile Forțelor Aeriene: Integritate, Devotament, Tenacitate! Viitorul Forțelor Aeriene Române este asigurat”, le-a transmis generalul Ovidiu Bălan.

Majoritatea tinerilor au primit posturi în alte baze din țară, în timp ce aproximativ 50 de tineri au rămas la Boboc pentru a-și continua instruirea și cursul de bază pentru a deveni piloți.