Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CÂȚI CONTACȚI DIRECȚI A AVUT PREFECTUL LA SERVICIU! Ancheta epidemiologică, după ce Leonard Dimian a fost depistat pozitiv, e gata

6 contacți direcți au fost stabiliți în urma anchetei epidemiologice desfășurate de Direcția de Sănătate Publică după confirmarea cu coronavirus a prefectului Leonard Dimian.

Toți cei 6 angajați considerați contacți ai prefectului au fost izolați la domiciliu timp de 14 zile și vor fi monitorizați medical, pentru ca la primul semn de boală să fie testați și investigați medical.

Deocamdată, nici unul dintre cei 6 nu prezintă semne de boală, a declarat pentru șansanews.ro subprefectul Vasile Alecu, cel care a preluat de altfel atribuțiile prefectului, în perioada cât acesta va fi la domiciliu.

” Am vorbit  dimineață cu domnul prefect, urma să meargă la spital pentru investigații, urmând să se interneze pentru 48 de ore, după care în funcție de cum răspunde organismul să se decidă pașii următori. Aseară am vorbit cu dumnealui, tot cu temperatură, cu antitermice, dimineață era obosit, dar orice organism așa răspunde la o temperatură mai mare decât cea normală”.

Conform sursei citate, activitatea în Prefectură nu este afectată.

”La nivelul Instituției Prefectului- județul Buzău s-a realizat, în această dimineață, o dezinfecție a tuturor spațiilor, sub coordonarea DSP. Activitatea curentă nu este afectată. De asemenea, regulile de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus s-au respectat tot timpul, în special purtarea măștii de protecție, dezinfecția birourilor, iar întâlnirile de la Instituția Prefectului s-au organizat doar în condiții de asigurare a distanțării fizice între participanți și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Pentru a preveni apariția altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare, se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța, sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției.”