Actualitate

Caz incredibil la Râmnicu Sărat. Un copil a fost furat din fața casei

Clipe de coșmar pentru o familie din Râmnicu Sărat. Mezinul, un copil de doar doi anișori, a fost furat chiar din fața casei. Din fericire, minorul a fost găsit la scurt timp.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de luni, în jurul orei 13.00. Copilul era acasă cu bunica sa care, timp de câteva minute, l-a lăsat pe cel mic cu o rudă venită în vizită. În acele clipe, prin fața casei lor a trecut un bărbat care, după ce a stat de vorbă cu copilul, foarte prietenos, dându-i rudei impresia că îl cunoaște pe cel mic, l-a luat în brațe și a plecat.

Când s-a întors bunica din casă, iar ruda sa i-a povestit ce s-a întâmplat, femeia și-a dat seama că de fapt nepotul său fusese răpit.

”Ieri, 25 iulie, în jurul orei 13.00, polițiștii din Râmnicu Sărat au fost sesizați de o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Râmnicu Sărat, cu privire la faptul că nepotul său, de 2 de ani, a fost luat de pe stradă, de către o persoană necunoscută”, informează IPJ Buzău.

Imediat, femeia a sunat la 112, iar o echipă operativă a început să-l caute pe bărbat și pe copilașul de doi ani.

 ”În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care au demarat cercetări pentru clarificarea situaţiei, înlăturarea oricărei stări de pericol şi luarea măsurilor legale. Din cercetări a reieşit că, în ziua respectivă, un tânăr a trecut prin faţa locuinţei bunicii minorului, moment în care copilul se afla pe drumul public, în prezenţa unei rude.Bărbatul a luat copilul în braţe şi a plecat, fără încuviinţarea rudei acesteia”, informează IPJ Buzău.

Din fericire, cei doi au fost găsiți la o distanță mică de casă. Copilul era bine și, la prima vedere, nu prezenta semne de violență. Când l-au găsit polițiștii, micuțul era ținut în brațe de bărbatul care îl furase. Întrebat de oamenii legii de ce l-a luat, bărbatul ar fi spus că nu și-a dat seama ce a făcut.

”Tânărul a fost depistat la scurt timp, în proximitatea locului comiterii faptei iar poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Vâlcelele. Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, informează IPJ Buzău.

În cursul acestei zile, tânărul urmează a fi prezentat Parchetului cu propunere de sesizare a instanței în vederea arestării preventive.