Actualitate

Cum explică Primăria întârzierile de la Eminescu. Decembrie, ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor. Ce urmează

Este deja o certitudine faptul că elevii din Colegiul Național Mihai Eminescu nu vor putea începe anul școlar la ei acasă. Cu alte cuvinte, încă se lucrează în clădirea de pe strada Independenței astfel că mai este de așteptat până când acolo se vor putea relua cursurile. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Constantin Toma, printr-un răspuns dat pe Buzău City Report despre care sansanews.ro a scris aici, însă important este de văzut când totuși se vor încheia aceste reparații începute încă din primăvara anului 2019.

O întrebare la care, în prezent, autoritățile locale pot avea un răspuns provizoriu. Asta pentru că, până acum au mai fost avansate și alte termene dar care nu au putut fi respectate de constructor. În această situație, viceprimarul Ionuț Apostu a explicat că luna decembrie ar fi data la care șantierul deschis la Eminescu să fie închis. Mai mult, spune viceprimarul, Primăria nu va mai accepta o altă amânare.

„Chiar joia trecută am fost pe șantier, într-adevăr mai sunt lucrări de executat, iar noul termen stabilit cu constructorul după încheierea unui nou act adițional este jumătatea lunii decembrie a acestui an adică înaintea sărbătorilor de iarnă. Noi sperăm să se țină de acest termen pentru că cea mai mare problemă care a condus la întârzierea lucrărilor a fost lipsa unui contract ferm pentru achiziția lambriului, a ușilor și a celorlalte dotări privind reabilitarea aceste construcții. Încă de luna trecută am înțeles că a fost încheiat un astfel de contract cu o firmă specializată. Deja săptămâna trecută reprezentanții acelei firme au venit la Eminescu pentru a analiza la fața locului, pentru a face măsurători și am înțeles de la șeful de șantier că în perioada imediat următoare vor începe lucrările”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Abia ce se vor încheia aceste lucrări, Primăria va putea achiziționa mobilierul. Cu alte cuvinte, alte luni de așteptare până când eminescienii să poată reveni acasă. Ionuț Apostu promite elevilor că atunci când vor reveni pe Independenței vor avea nu doar o clădire curată și mobilier modern dar și lift.

”Tot ca element de noutate săptămâna trecută s-a turnat și puțul liftului și a fost încheiat un contract cu o firmă specializată ceva livra ascensorul pentru colegiul Eminescu. Într-adevăr lucrurile sunt întârziate, așa cum știți lucrăm cu o firmă aflată în insolvență ceea ce implică numeroase probleme din acest punct de vedere, dar noi sperăm ca de această dată firma se va ține de cuvânt și undeva la finalul anului va fi gata această lucrare”, a spus Apostu.

Rămâne de văzut dacă de această dată constructorul va respecta termenul anunțat mai ales că pentru întârzierile de până acum nu a primit nicio sancțiune. În plus, cheltuielile au fost tot mai mari, fiind puse de constructor pe seama scumpirilor din piață. Până acum s-a constatat o creștere cu 15% a sumelor cheltuite. Inițial proiectul avea o valoare de 4,5 milioane de euro , fără TVA.