Actualitate

A fost lansată monografia comunei Cernătești. Prefectul Țiclea, la lansare: ”Comuna Cernătești are potențial de dezvoltare”

A fost sărbătoare în comunitatea din Cernătești, care de astăzi are propria monografie. Lucrarea a fost scrisă de profesorul Viorel Suditu și de fostul diplomat Ion Nicolescu, în prezent consilier local PNL în cadrul Consiliului Local Cernătești.

Monografia reprezintă rezultatul a zeci de ore dedicate de cei doi autori cercetărilor și scoate la iveală o serie de aspecte din istoria comunei pe care tânăra generație și nu numai le va descoperi cu surprindere.

La evenimentul de lansare a monografiei a participat și prefectul Daniel Țiclea, vicepreședinte al PNL Buzău, care a apreciat că localitatea se află pe un parcurs favorabil.

”Salut aplecarea comunității din Cernătești pentru prioritizarea identității locului. Faptul că oamenii de aici își asumă cu tot sufletul istoria comunei, tradițiile zonei,   faptul că au o viață culturală iar infrastructura permite ca drumul dintre Buzău și Cernătești să nu dureze mai mult de 20 de minute sunt aspecte care pot conduce la creșterea atractivității zonei. Comuna Cernătești are potențial de dezvoltare. Dragi locuitori ai comunei Cernătești, profitați de toate aceste avantaje pe care vi le dă locul în care trăiți și mergeți mai departe spre dezvoltarea zonei”, a declarat, în cadrul evenimentului, prefectul Daniel Țiclea.

Co-autorul monografiei, liberalul Ion Nicolescu, este pasionat de istorie. Printre altele, el este cunoscut și ca un colecționar de obiecte rare, unele dintre ele ajungând să fie expuse inclusiv la Muzeul Județean Buzău. Printre obiectele pe care le deține și care s-a bucurat de un real succes într-o expoziție, în urmă cu câțiva ani, se numără și o mașină de criptat Enigma, considerată arma secretă a naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.